Техническа грешка е причината за сбърканото класиране в гимназиите след

...
Техническа грешка е причината за сбърканото класиране в гимназиите след
Коментари Харесай

Техническа грешка е довела до невярно класиране в гимназиите в София

Техническа неточност е повода за сбърканото класиране в гимназиите след 7 клас. Системата не е утроила точките от балообразуващия предмет математика в Технологичното учебно заведение " Електронни системи " (ТУЕС) към Техническия университет в София и в професионалната гимназия по електроника " Джон Атанасов ".

В една от паралелките в Националната природоматематическа гимназия не е подсилен резултатът от конкурс по физика.

Каква е повода за грешката обаче занапред ще се прецизира, оповестиха шефът на Регионалното ръководство по обучение Ваня Кастрева и отрасловият зам.-министър Таня Михайлова на изключителна конференция през днешния ден.

Класирането за София-град, което бе краткотрайно свалено от уеб страницата на министерството, ще бъде качено още веднъж до 17 ч. през днешния ден като по първични данни към 20 от над 8800 деца ще сменят учебните заведения, в които в началото са класирани.

След като се поправи грешката ТУЕС се подрежда на четвърто място измежду учебните заведения в София, които одобряват с най-голям бал. Там минималният бал за банкет е 419 точки. Гимназия " Джон Атанасов " се мести от 39 на 26 място.

След като е готово класирането контролна комисия още веднъж ще ревизира резултатите. На този стадий не е известно какъв брой деца ще бъдат ощетени и ще бъдат класирани в по-нежелано от тях учебно заведение, само че задачата е системата е да подреди всички в по-желана паралелка, обясниха специалистите.

Ако се потвърди човешка неточност, ще има санкции, разгласи още веднъж зам.-министър Михайлова.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР