Техеран заплаши с отмъщение за убийството на своя ядрен учен

...
Техеран заплаши с отмъщение за убийството на своя ядрен учен
Коментари Харесай

Иран заплашва с отмъщение за убийството на своя ядрен учен Мохсен Фахризаде

Техеран заплаши с възмездие за убийството на своя нуклеарен академик Мохсен Фахризаде, който беше премахнат в петък, оповестява Би Би Си.
Хосейн Дехган, военният консултант на висшия водач на Иран аятолах Али Хаменей, даде обещание да „ удари “ причинителите на офанзивата като „ мълния “.
Според отчет на МААЕ Фахризаде беше „ съществена фигура в подозираната иранска активност за създаване на технологии и умения, нужни за атомни бомби “.
Иран подозира, че зад убийството на учения стои Израел.
Иранският външен министър Мохамад Джаваф Зариф прикани интернационалната общественост „ да жигосах този акт на държавен тероризъм “.
Постоянният представителна Иран в Организация на обединените нации Маджид Тахт-Раванчи изпрати писмо до генералния секретар на международната организация Антониу Гутериш и Съвета за сигурност по отношение на вчерашното ликвидиране на учения Мохсен Фахризаде, управлявал проучвателен център към иранското министерство на защитата, съобщи ТАСС.
В писмото Тахт-Раванчи декларира, че Техеран ще вземе всички нужни ограничения за отбрана на ползите си в създалата се обстановка.
Джон Бренън, някогашен шеф на американската разследваща организация Централно разузнавателно управление на САЩ, назова убийството на Фахризаде "престъпно и извънредно рисково деяние ", заяви „ Франс прес “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР