Техеран. Иран, в рамките на преговорите за възобновяване на Съвместния

...
Техеран. Иран, в рамките на преговорите за възобновяване на Съвместния
Коментари Харесай

Reuters: Иран се е отказал от редица ключови искания за възстановяване на ядрената сделка

Техеран. Иран, в границите на договарянията за обновяване на Съвместния изчерпателен проект за деяние (СВПД), се е отказал от редица основни претенции, по-специално условието за привършване на интернационално следствие на произхода на уранови следи в редица уреди. Това заяви във вторник Reuters , базирайки се на неназован американски чиновник.

„ Миналата седмица те в действителност се отхвърлиха от главните изказвания, които попречиха договорката. Смятаме, че най-сетне прекрачиха Рубикона и направиха крачка към допустима договорка при условия, допустими за президента [на Съединени американски щати Джо] Байдън. Ако сме съумели да се сближим, това е с помощта на стъпка от страна на Иран. Те направиха отстъпки по въпроси, на които държаха през цялото време “, декларира източникът.

Вашингтон към момента учи отговора на Иран. „ Ако договорката бъде призната, ние ще премахнем редица наказания, само че Иран би трябвало да ограничи нуклеарната си стратегия “, отбелязва събеседникът на организацията.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР