Течностите за електронните цигари са опасни за белите дробове, защото

...
Течностите за електронните цигари са опасни за белите дробове, защото
Коментари Харесай

Електронните цигари са опасни за белите дробове

Течностите за електронните цигари са рискови за белите дробове, тъй като обезсилват почистващата им система и могат да причинят хронични болести, заяви в. " Индипендънт ", базирайки се на английски учени.

Особено рискови са изпаренията, само че проучванията нормално се вършат с незагряти образци поради условия за сигурност.

Никотиновите течности за електронните цигари понижават способността на имунната система да почистват белите дробове и да предотвратява струпване на нездравословни химикали, настояват учените от университета в Бирмингам, написа Българска телеграфна агенция.

Авторите акцентират, че електронните цигари въпреки всичко са по-малко нездравословни от обичайните, изключително що се отнася до канцерогенния им резултат. Те обаче акцентират, че претенциите на производителите за сигурност може да са пресилени, както и че не е прочут дълготрайният им резултат.

Изследването е направено с лабораторни проби върху човешки кафези от здрави доброволци. Британските учени са се съсредоточили върху въздействието на парите върху алвеолните макрофаги - бели кръвни кафези, които " патрулират " в алвеолите на белия дроб и гълтам и разграждат прахуляк, бактерии и други рискови частици.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР