Тече последното редовно пленарно заседание, след като председателят на парламента

...
Тече последното редовно пленарно заседание, след като председателят на парламента
Коментари Харесай

Депутатите гласуват за последно

Тече последното постоянно пленарно съвещание, откакто ръководителят на Народното събрание Ива Митева заяви на депутатите, че президентският декрет за разформироване на Народното събрание е подписан.

Междувременно депутатите гласоподават последните законни решения на 46-то Народно заседание. След трансформирането и прехвърлянето на Бюрото за предпазените очевидци към министъра на правораздаването народните представители се заеха да ратифицират даренията на ваксини за ковид.

Парламентът удължи работното си време до приемане отчета за активността на Временната комисия за полицейското принуждение на митингите предишното лято, ръководена от Николай Хаджигенов от ИБГНИ. Именно той изиска удължаването, написа dnes.dir.bg.

По-рано Мария Капон от същата парламентарна група предложи удължение на времето до привършване на програмата на Народното събрание с приемане на отчета за активността на краткотрайната комисия за проверка на злоупотребите при разходването на средства от предходните ръководещи от ГЕРБ, само че това не бе признато.

Между точките прозвучаха и прощални заявления на партиите, които ще се впуснат в предизборна акция напълно скоро.

От Движение за права и свободи нападнаха президента Румен Радев, че гази Конституцията и демокрацията, като заподозряха, че или " се е самозабравил, или прокарва президентска република ".

" Намери се президент, който реши, че Конституцията и законите нямат значение ", съобщи водачът на партията Мустафа Карадайъ.

След него водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова също направи обзор на свършеното от този парламент и на настоящата политическа конюнктура, като упрекна партиите на митинга, че не са били изменени значими за хората закони.

" Началото беше сбъркано, тъй като авансово сложихме разграничителни линии, партии на статуквото и партии на смяната ", изрече съжалението си социалистката.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР