Тече масово преместване на бежанците. 165 хотела са се включили

...
Тече масово преместване на бежанците. 165 хотела са се включили
Коментари Харесай

Мариана Тошева: 35 000 украински бежанци ще бъдат преместени от хотелите, хиляди вече бягат от страната

Тече всеобщо пренасяне на бежанците. 165 хотела са се присъединили по новата стратегия за бежанците, за нощувки по 10 и 15 лева Това заяви ръководителят на Агенцията по бежанците Мариана Тошева, която е на посещаване в Бургас. В " Слънчев бряг ", където има най-вече украинци, са минимум тези обекти. Повечето са в Китен, Ахтопол, Царево.

В последните дни на месеца се чака да е най-масовото пренасяне на украински бежанци.  Около 35 000 души би трябвало да бъдат преместени от страната в последните три дни на месеца.

" Казвам  личното ми мнение като специалист – съгласно мен мярката три месеца е доста подобаваща. След тези три месеца единствено най-уязвимите групи би трябвало да се подкрепят с настаняване. Другите хора имат задоволително време, в границите на 3+3 месеца, да си намерят работа и да излязат на свободен наем ", разяснява Тошева, представена от.

Тя посочи, че държавните бази, в които ще бъдат настанени нуждаещите се, няма да бъдат оповестени, тъй като хотелиери към този момент правели опити сами да ги транспортират в тях. 

Украински и молдовски туроператори наемат рейсове, с които извозват бежанци към границата. За последното денонощие близо 3 070 са напуснали страната ни. Има и доста искащи да пътуват за Букурещ.
 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected]. Ще обърнем внимание!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР