Театрите, киносалоните, ресторантите, баровете, кафенетата и игралните зали отварят врати

...
Театрите, киносалоните, ресторантите, баровете, кафенетата и игралните зали отварят врати
Коментари Харесай

Заведенията, театрите и кината в Румъния отварят

Театрите, киносалоните, заведенията за хранене, питейните заведения, кафенетата и игралните зали отварят порти от през днешния ден в Румъния, като е разрешено те да работят на 30% от потенциала си, оповестява Българска телеграфна агенция. Облекчаването на ограниченията ще важи при опазване на каузи на заболеваемост от COVID-19 – до трима души на 1000 поданици.

Префектът на Букурещ Траян Бербечану изрази паника по отношение на появяването на новия вид на вируса в столицата, само че уточни, че работодателите от хотелиерско-ресторантьорската сфера биха завели поредност от правосъдни каузи, в случай че облекчаването на ограничаващите ограничения се отсрочи.

Румънската столица остава зоната с най-силно разпространяване на болестта, като е записала 400 нови случая за последните 24 ч. от общо 1551 открити за цялата страна, показва осведомителният уебсайт на страната. Делът на инфектирани по отношение на броя на популацията в Букурещ е 2,32 души на 1000 поданици.

Междувременно над 850 хиляди души са се записали в осведомителната платформа за насрочване на имунизация против COVID-19 в Румъния. От искащите да получат доза над 351 хиляди лица са над 65 година, почти 194 хиляди лица са с хронични болести и съвсем 312 хиляди са чиновници от основни действия за действието на страната.

На 15 януари в Румъния стартира втората фаза на акцията по имунизация, която обгръща горепосочените групи. Първата фаза започва на 27 декември 2020 година с работещите в системата на опазването на здравето и в обществената сфера. В Румъния се слагат ваксини на фирмите „ Пфайзер “/ „ Бионтех “ и „ Модерна “.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР