Театрален спектакъл, който разказва за насилието над три жени, ще

...
Театрален спектакъл, който разказва за насилието над три жени, ще
Коментари Харесай

Възкресия Вихърова със спектакъл за насилието над жени

Театрален театър, който споделя за насилието над три дами, ще бъде показан на сцената на Драматичен спектакъл Пловдив на 30 април. Постановката на Възкресия Вихърова „ Премълчаното разказано ” е с начален час 19,00. Като сюжет в драматизацията са употребявани изявленията на три жертви на принуждение от друга възраст. Те имат и друг обществен статус и специалности. Споделят своите действителни прекарвания. „ Книжни топчета в косата “, „ Кука и ножица ”, „ Дървото зад ъгъла ” са три житейски истории, които са обединени от премълчаното и опцията то да бъде разказано. Спектакълът е много друг от лековатите комедии, които пълнят сцените през последните години.

С тази режисура ще бъде публично открит планът „ Премълчаното разказано - пътуваща сцена ”, част от формалната стратегия на „ Пловдив - Европейска столица на културата “. Зрителят ще има опция да види и чуе един внимателен и сетивен роман, поднесен на език, който оказва помощ казусът, „ домашно принуждение ” да бъде свестен оттатък престъпните обстоятелства и мъчителните самопризнания.

Историите на тези дами са белязани освен от горест, само че и със силата на духа. Героините на Възкресия Вихърова намират мощ да танцуват и даже пеят красиво. 

4 дами и един мъж

„ Премълчаното разказано “ е авторски театър на доцент Възкресия Вихърова. Участват актрисите Диана Спасова, Добриела Попова, Росица Гевренова и Яна Грозданова. Единственият мъж в тази пиеса, отдадена на насилието над дами, е артистът Алексей Кожухаров.

Спектакълът е част от плана на Университетски спектакъл на Нов български университет „ Пътуваща сцена - премълчаното разказано “, с началник доцент Възкресия Вихърова. Като част от плана сред 25 и 29 април 2018 година ще се организира и на практика семинар, сбъднат с партньорството на ПУ „ Паисий Хилендарски “ на тематика „ Историята и нейния повествовател, като обект и индивид на изследване в документалния спектакъл “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР