Театър и музеи в Силистра затвориха заради новите COVID мерки.

...
Театър и музеи в Силистра затвориха заради новите COVID мерки.
Коментари Харесай

Заради новите COVID мерки: Театри и музеи в Силистра затвориха

Театър и музеи в Силистра затвориха поради новите Коронавирус ограничения.

Снимка: btvnovinite.bg

Директорът на театъра в Силистра Златина Станева прави финален оглед на празната зала преди да я заключи. За несигурно време. Причината - наложителният зелен документ.

" Не сме подготвени в сегашния миг да отговорим на изискването за работа със зелен документ. Една от аргументите е, че може би към 80 % от личния състав не е имунизиран, не желае да се имунизира, т.е. не има и не желае и няма никаква възможност да има зелен документ ", изяснява шефът натеатъра.

Снимка: btvnovinite.bg
Но казусът не е единствено до работещите в театъра – откакто изследва настройките измежду силистренци, управлението открива, че хората, които са подготвени да посещават представленията при тези условия, са доста малко.

" Голяма част от родителите, които не имат зелен документ в Силистра, не желаят да позволен до представленията сами своите деца. Което на процедура съвсем обезсмисля даже работата с детските представления ", споделя Златина Станева.

Снимка: btvnovinite.bg
Подобен е въпросът и със чиновниците в Природо-научния музей към резервата " Сребърна ". И тук никой не е имунизиран, а даже преболедувалите към този момент са с изтичащи периоди на документите.

" Взели сме решение да затворим, с цел да осигурим сигурност на гостите, които идват постоянни. Защото те са длъжни да дойдат със документи, с тест или преболедували, а ние няма по какъв начин да желаеме подобен, в случай че самите ние не можем да представим такива проби. И сътрудниците ми в действителност излизат в заплатен отпуск в границите на десетина-петнадесет дни ", изясни Елена Илиева - дирктор на природо-научния музей.

Снимка: btvnovinite.bg

Докато театъра и музеите затварят, поради личен състав без документ, едно от заведенията в града ще продължи да работи. И дефинира специфична скамейка за " неимунизирани ".

Заключи порти и археологическият музей в града. Така се оказва, че въпреки ограниченията да дават опция за работа, в Силистра част от институциите избират да затворят.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР