Те започват работа по новата социална услуга Асистентска подкрепа“, която

...
Те започват работа по новата социална услуга Асистентска подкрепа“, която
Коментари Харесай

Кметът на Видин връчи трудовите договори на 62-ма лични асистенти

Те стартират работа по новата обществена услуга „ Асистентска поддръжка “, която от началото на годината Община Видин дава като делегирана от страната активност и в осъществяване на Закона за обществените услуги, уточни при започване на събитието заместник-кметът по филантропични действия и обществена политика Борислава Борисова. Тя добави, че предоставеното финансирана от държавния бюджет е в размер на 741 210 лева И акцентира, че през последните няколко седмици своите трудови контракти получиха и лицата, назначени по плановете „ Патронажна грижа + в община Видин “ и „ Заедно за по-добър живот “ „ Така в границите на един месец Община Видин обезпечи на общо над 150 души – поданици на цялата община, опция да стартират работа и да се развиват в обществената сфера “, уточни Борисова.
Заместник-кметът напомни, че „ Асистентска поддръжка “ е профилирана обществена услуга, която планува ежедневна почасова грижа в домашна среда, предоставяна от обществени асистенти. Целевите групи, към които е ориентирана профилираната услуга са деца и лица с трайни увреждания с избрана непозната помощ, които не употребяват такава по реда на различен закон, както и лица в надтрудоспособна възраст в неспособност за самообслужване. „ Предварително екипът на обществената услуга – това са сътрудниците от новосъздаденото Общинско дружество „ Социални действия “, изготвиха за всеки ползвател оценъчни карти, оценка на потребностите, самостоятелен проект за поддръжка и подписаха контракти със 186 консуматори на обществената услуга. Убедена съм, че нуждаещите се лица ще получат съответна обществена помощ, обезпечена от всички вас, обществените асистенти, а самите вие получавате опция за трудова претовареност. Това е следващото доказателство, че Община Видин, взаимно с Оперативна програма „ Социални действия “, поставя грижи за общественото включване на хората от уязвимите групи и усъвършенства качеството им на живот “, съобщи Борислава Борисова.
 С над 20 % са увеличени средствата за подкрепяне на спортните клубове в Община Видин С над 20 % са увеличени средствата за подкрепяне на спортните клубове в Община Видин
На извършено през днешния ден изключително съвещание на Общинския съвет беше признато разпределението на 150 000 лева, избрани в бюджета на Общината...
Кметът на Община Видин доктор Цветан Ценков също поздрави новоназначените обществени асистенти, като изрази вяра, че за някои от тях това ще е късмет да открият своето предопределение – да поставят грижи за обществено слабите и нуждаещите се. „ Благодарение на настоящето Правителство, дай боже и на идващото, доста хора, които са в неравностойно състояние получават нужната им поддръжка през сходни обществени услуги и стратегии “, означи доктор Ценков.
Той акцентира, че напъните на Общината и на екипа му са ориентирани към основаването на благоприятни условия за откриване на работни места, като се водят диалози с евентуални вложители, проявяващи интерес към Видин. Кметът добави, че сега се бори нашият град да бъде определен за осъществяване на огромна задгранична инвестиция и в тази връзка в идващите дни ще организира среща с дипломат на прилежаща на България страна. „ Надявам се през идващите месеци за Видин да стартира да се приказва като за място, където се насочва вниманието на външните вложители. Основното, върху което управлението на Общината и администрацията сме фокусирали напъните си е привличането на вложители и задоволяването на потребностите от претовареност на всеки наш съгражданин “, съобщи доктор Ценков.
Видинският кмет прикани обществените асистенти да съблюдават всички противоепидемични ограничения и по този начин да пазят себе си, фамилиите си, както и хората, които ще обгрижват. След което дружно със заместник-кмета Борисова връчиха трудовите контракти, като пожелаха триумф на всички новоназначени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР