Те ще решават практически казус в сферата на кредитните картиСтуденти

...
Те ще решават практически казус в сферата на кредитните картиСтуденти
Коментари Харесай

Райфайзенбанк възложи Big Data предизвикателство на студенти

Те ще вземат решение на практика проблем в областта на кредитните карти

Студенти от Стопанския факултет на СУ работят по на практика проблем на тематика огромни данни и разбор

Райфайзенбанк стартира „ Big Data “ план в съдействие със студенти от Стопанския факултет на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “, от специалността „ Моделиране на огромни данни в бизнеса и финансите “.

Екип на банката показа действителен на практика проблем в областта на огромните данни и разбора (Big Data/Advanced Analytics), обвързван с кредитните карти. Върху тази задача студентите ще работят по време на семестъра, а създалите най-хубавия модел за обработка на огромни бази данни ще имат късмет да показват работата си пред управителния съвет на Райфайзенбанк и да тестват модела си в действителна бизнес среда.
още по тематиката
Проектът за съдействие със Стопанския факултет е част от самодейността на банката „ Тинк Танк “ (Think Tank), която сплотява чиновници от разнообразни отдели, за използване на нововъведения и нови технологии. Иновативно решение на студентите може да стане част от ежедневния бизнес на банката.

„ Даваме опция на студентите да тестват знанията си в практиката. Ние като бизнес, от своя страна, можем да използваме новаторско решение на младежите в региона на разбора на огромни бази данни “, разяснява Даниел Алексиев, шеф отдел „ Дигитално банкиране и Иновации “ в Райфайзенбанк.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР