Те са изработени по 12-нм технология и имат ядра със

...
Те са изработени по 12-нм технология и имат ядра със
Коментари Харесай

Два нови Ryzen процесора идват с повишена честота

Те са направени по 12-нм технология и имат ядра със „ Zen+ ” архитектура

Нови Ryzen процесори уголемяват избора на ОЕМ производители и систематични интегратори

AMD пусна на пазара два нови чипа от фамилията Ryzen – модели Ryzen 5 2500X и Ryzen 3 2300X – и разгласи, че настолният компютър Acer Nitro N50-100, основан на Ryzen 5 2500X, към този момент се предлага в няколко района по света.

Новата линия процесори дават опция на OEM производители и систематични интегратори да създават свои атрактивни системи, ориентирани към клиенти, които желаят да получат изцяло подготвени районен съд за игри, филми, фамилни занимания или настолни машини с дребен форм фактор.

И двата Ryzen процесора имат 4 GHz Max Boost (максимално повишена) тактова периодичност, като употребяват новите Precision Boost 2 и XFR 2 логаритми, въведени с 2-рото потомство Ryzen настолни чипове.

Уникалното в дизайна на Ryzen 5 2500X и Ryzen 3 2300X е това, че разполагат с задействани CCX характерности (Cisco Compatible eXtensions, CCX). Те са направени по 12-нм технология, със „ Zen+ ” архитектура на ядрата и са с към 8-10% по-бързи в едно- и многонишкови задания от предходното потомство.

С до 4 ядра и 8 влакна, 65W TDP и поддръжка на DDR4-2933MHz памет, новите Ryzen процесори елементарно ще се интегрират в мейнстрийм платформата на AMD.

Също както съществуващите Ryzen X чипове, те са отключени за донастройка на продуктивността, поддържат Precision Boost Overdrive (РВО) с подобаващи дънни платки и са съвместими с дъната с цокъл AM4.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР