Те са голмайсторите, най-желаните, движещите милиони и милиони във всеки

...
Те са голмайсторите, най-желаните, движещите милиони и милиони във всеки
Коментари Харесай

Чакайте земетръсно лято в нападенията на еврограндовете

Те са голмайсторите, най-желаните, движещите милиони и милиони във всеки трансферен прозорец. Днес са в своите клубове, само че в бъдеще, може би единствено след няколко месеца, няма да са. А това лято мнозина от тях са на път да сменят тима и да провокират същинско земетресение в офанзивите на половината еврограндове. Бейл, Неймар, Гризман, Агуеро, Кавани – всички те, а и други, са в проектите на колосите на Стария континент, търсещи ободряване на офазивните си звена. Ето какво е ситуацията на всекиго от тях.

БЕЙЛ

Уелсецът не изживява най-хубавия си миг в Реал Мадрид и сезонът му не е най-блестящият дотук. Контузиите попречиха на Гарет Бейл да играе с неизменност, а старши треньорът Зинедин Зидан го остави на пейката в най-важните мачове, да вземем за пример осминафиналите в Шампионската лига против Пари Сен Жермен. Бъдещето му може да е надалеч от „ Сантиаго Бернабеу”, като даже се счита, че клубът към този момент е решил да го продаде в летния прозорец.

БЕНЗЕМА

Винаги е във фокуса на критиците. Въпреки обществената отбрана от страна на Зидан и непрестанното му наличие измежду титулярите на Мадрид, за бъдещето на Карим Бензема не стопира да се приказва. Тренерът няма и капка подозрение: „ Ще го пазя до гибел, той е един от най-хубавите в играта ни в групов проект.” Тези думи са от декември предходната година. При все това оставането на французина следва да се реши това лято.



ЛЕВАНДОВСКИ

Нападателят на Байерн (Мюнхен) може след куп спекулации най-сетне да напусне през лятото, а Реал Мадрид е един от мощно заинтригуваните от него клубове. Освен това е отколешно предпочитание на Роберт Левандовски да играе за „ белите”, тъй че той е форсирал среща сред своя нов сътрудник и европейските първенци. Полякът има контракт с баварците до 30 юни 2021 година, но счита, че е настъпил часът клубните ръководители да правят отстъпка пред желанието му да си тръгне.

КЕЙН

Тотнъм ще сложи всяка допустима спънка пред напускането на своя амулет Хари Кейн това лято, защото му следва пренасяне на новия стадион през есента. Европейските грандове обаче към този момент от много време са набелязали британския магически стрелец в своите проекти, а 24-те му гола този сезон в Премиър Лийг плюс превъзходното му показване в ШЛ против тимове като Реал Мадрид, Ювентус и Борусия (Дортмунд) подвигнаха доста реномето… и цената му.



НЕЙМАР

Около него се обрисува за второ следващо лято най-горещата трансферна сага. Неймар се трансформира предходната година в най-скъпия футболист в историята след заплащането на 222 млн. евро от ПСЖ на Барселона, само че единствено няколко месеца по-късно мощно се спекулира с възможното му овакантяване на парижкия клуб. Реал Мадрид и тук е една от най-силно заинтригуваните от привличането му страни. В „ белия” клуб изчакват ходовете и на бразилеца, и на татко му за форсирането на раздялата с парижани след края на сезона.

КАВАНИ

Уругуаецът е един от асовете на ПСЖ, само че този сезон има и падения с изключение на възходи за него. Взаимоотношенията му с Неймар минаха през сложни моменти, което сложи под въпрос бъдещето му в клуба. Някои френски медии, да вземем за пример вестник „ Льо Паризиен”, към този момент приказват за вероятното овакантяване на Единсон Кавани през лятото. Според изданието стрелецът не желае да изкара още един сезон в сянката на Ней.



ГРИЗМАН

Енрике Сересо не желае и да чуе нищо по този въпрос. „ Бих се изненадал толкоз доста, в случай че си тръгне, че напряко не бих го повярвал!”, съобщи президентът на Атлетико Мадрид. Барса обаче доста мощно се интересува от Антоан Гризман. До такава степен, че Атлети подаде тъжба във ФИФА за нерегламентирани контакти от страна на каталанския клуб с обкръжението на французина, който има настоящ контракт. Днес връзките на Гризман с публиката на „ дюшекчиите” са се нормализирали, но минаха този сезон през сложни моменти. Играчът даже се изрепчи на последователите на „ Метрополитано”, което не оказва помощ на вероятността да остане да се повиши. Гризман се обрисува като един от шлагерите на трансферното лято.

АГУЕРО

Друг от нормалните обвинени, що се отнася до трансферния пазар. В Англия се спекулира, че в един миг от сезона връзките на Серхио Агуеро с мениджъра на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола са се влошили. Самият Кун, при все това непрекъснато обявява щастието си в клуба, не затваря вратата за вероятно овакантяване: „ Ла Лига доста ми харесва. В момента имам контракт и бих се радвал да остана, само че човек в никакъв случай не знае.” Габриел Жезус лиши титулярното място на аржентинеца в значително мачове и това накара последния да се замисли за своето бъдеще.



ИКАРДИ

Друг от стрелците на мода. Неговите 22 гола в Серия А приказват за равнището на представянето му и са една от аргументите той да е в полезрението на много грандове. Уанда Нара, брачната половинка и сътрудник на Мауро Икарди, съобщи пред „ Гадзета дело Спорт”: „ Не мога да планувам бъдещето. На Икарди му се нрави планът на фамилия Жан, който цели да върне Интер измежду най-големите. Вярваме в преподписването на контракта му и щом се засечем със спортния шеф, ще си похортуваме по въпроса. Спокойни сме, не сме под никакво напрежение.” Икарди обаче е мечтан от грандовете.

МИШИ

Миши Батшуай напусна Челси към Борусия (Дортмунд) през януари и представянето му не остава неусетно. Вкара 6 гола в 7 мача в Бундеслигата и даже селекционерът на Белгия Роберто Мартинес не се сдържа в похвалите си към нападателя: „ Преминаването му чартърен в Дортмунд е най-хубавата договорка през зимата.” Присъствието на Алваро Мората и Оливие Жиру затруднява завръщането на Миши в Челси, заради което бъдещето му следва да се взема решение това лято.



ВЕРНЕР

Тимо Вернер пристигна в Република България (Лайпциг) през юни 2016 година и през днешния ден е един от най-обещаващите нападатели в целия свят. Неоспорим титуляр за Германия, той е на 22 години и с контракт с клуба си до 2022-ра, но към този момент има куп искащи го грандове. Сред тях са Байерн и Ливърпул.

ГЕДЕШ

Гонсалу Гедеш е един от най-изпъкващите офанзивни играчи този сезон в Ла Лига. Преотстъпен е във Валенсия от ПСЖ и бъдещето му още не е ясно. Ясно е обаче, че „ лос че” ще опитат да го купят през лятото, а интервенцията се обрисува да е на стойност към 35 млн. евро.

Хосе Игнасио Перес, „ Марка”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР