Те са деца едва на 15 години. Но когато баща

...
Те са деца едва на 15 години. Но когато баща
Коментари Харесай

Безнаказаността на мафиотските синчета или как се убива заради един "лайк"

Те са деца едвам на 15 години. Но когато татко ти е мафиотски необут, възрастта няма значение. И е доста допустимо да се разминеш безнаказно, каквото и да правиш. Историята на 15-годишния Алекс Питито, наследник на необут от калабрийската ндрангета възмути Италия. Но още по-интересно е по какъв начин ще приключи делото, почнало след осъщественото от него в понеделник кърваво ликвидиране в град Милето, провинция Калабрия. Тийнейджърът Алекс Питито взема решение, че неговият съученик Франческо Ламберти харесва същото момиче, което и той. Според очевидци, от страна на Франческо не е имало нищо съответно - единствено няколко жеста, погледи, мнения. Но това е задоволително за сина на италианския мафиотски необут. Един " лайк " във Facebook под фотографията на гаджето му се оказва задоволителен, с цел да реши Питито, че приятелят му не демонстрира " почитание ".



Затова той урежда среща на Франческо в покрайнините на южноиталианското градче, измежду маслиновите дървета, " с цел да поговорят ". След
което вади револвер и с три патрона убива своя другар.

Още преди години, невръстният Алекс не се тормози да разгласява фотография на револвер в профила си във Фейсбук, както и свои фотоси с пура - даже 10-годишен, за него това е въпрос на чест.



Tочно както преди месеци, към този момент в новия си профил, не е се тормозил да се закълне във постоянно другарство на Франческо под профилната му фотография с думите: " Приятелството е нещо, което е в устата на всички, само че в сърцата на доста малко ".
Престъплението в Милето е гореща тематика за съвсем всички издания в Италия от понеделник насам, като акцентът съвсем във всички медии е, че децата на шефовете на камора и ндрангета просто копират държанието на родителите си и " пазят достойнството си ", по метода, по който са виждали, че се прави у дома.

Детето-убиец е наследник на един от " нормалните обвинени " за черните летописи в Калабрия.
Неговият татко Салваторе, на 49 години, е прочут като " Чичото ". И той, дружно с майката Мария Антония Месиано, с 21-годишния брат и с братовчеда на Алекс - Паскуале - е измежду задържаните през януари по време на полицейска акция в границите на следствие за трафик на кокаин от Южна Америка.

Произхождайки от сходно семейство, за невръстния палач не е проблем да се достави с револвер - той просто го взема от у дома, от едно от чекмеджетата на дядо си.

Роднините на убитото момче са оставили неговия фейсбук деен, с цел да може всеки да остави своите съоблезнования - и фактически стотици хора са го създали.

Мнозина си спомнят убития Франческо с фрази като " Беше толкоз съвършен, че ангелите те пожелаха за себе си. Липсваш ни. На добър път, принце ".

Тези сантиментални изрази са примесени с мнения, че децата на Калабрия все по-често протягат ръка към оръжията и все по-често се трансформират в жестоки убийци в още прекомерно невръстна възраст.

Италианските специалисти по битка с мафията показват заплахата от образуването на нови генерации гангстери в Южна Италия. Това са импулсивни, избухливи момчета, които не изпитват необикновен боязън от обстоятелството, че могат да прекарат известно време в пандиза. " Това са младежи, пред които е целият живот. А им е все едно ", обърна внимание на казуса неотдавна и известният публицист Роберто Савиано в свое изявление, визирайки младежите от новите банди на камора в Неапол.

La Repubblica акцентира, че единствено преди два дни беше арестуван юноша, който е едвам на 16 години, само че към този момент е упрекнат в убийството на двама души.

Безнаказаността, с която той прави закононарушения, голямото количество пари, с които разполага и харчи, дружно с приятелите си, както и демонстрацията на оръжия и коли (той самичък разгласява фотография с новото си Ferarri във Фейсбук - освен това без даже да е на възраст да разполага с шофьорска книжка) - възмутиха обществото.

И в профила на 15-годишния Алекс Питито е цялостно с възмутени мнения за неговата постъпка. Той е именуван с най-обидни прилагателни, само че това не пречи към момента да няма изясненост по отношение на това по какъв начин ще се развие делото.

Засега съдът реши да остави Алекс под непрекъснато задържане под стража. Съветван от юристите си, младежът още не е правил никакви изказвания пред съда за малолетни.

Междувременно в четвъртък Франческо беше заровен.

Източник: webcafe.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР