Те са безпочвени и фалшиви, а вотът вече се охранява,

...
Те са безпочвени и фалшиви, а вотът вече се охранява,
Коментари Харесай

Шефът на „Киберпрестъпност“ в ГДБОП: Бомбените заплахи у нас са хибридни атаки от държави извън ЕС

Те са безпочвени и подправени, а вотът към този момент се охранява, споделя Владимир Димитров
Бомбените закани у нас са хибридни офанзиви от страни отвън Европейски Съюз. Те са безпочвени и подправени, а вотът към този момент се охранява. Това съобщи пред Нова телевизия комисар Владимир Димитров, началник на дирекция „ Киберпрестъпност “ в ГДБОП. По думите на експерта това личало от броя закани и от обстоятелството, че е употребен интернет преводач за отправянето им.

Според комисар Димитров е явно, че има някаква връзка с това, че заканите са към места, където има изборни секции. „ Цели се да се всее ужас и боязън в популацията “, добави той.

Припомняме, че вълна от бомбени закани затвори голям брой учебни заведения в страната през миналата седмица и наруши просветителния развой. По случая беше арестувано 17-годишно момче от София. За 3 дни младежът е изпратил десетки сигнали в цялата страна. Той употребявал три интернет ресурса.

Шефът на дирекция „ Киберпрестъпност “ в ГДБОП увери, че досега няма данни да се готви хакване на системите за видеонаблюдение в изборния ден. Комисар Владимир Димитров отличи проблем в системата за киберзащита у нас. „ Оставено е на всеки един обособен началник на учебно заведение или държавна институция самичък да преценя по какъв начин да настрои своя интернет уебсайт или своите имейли, което е пропуск.

Според мен би трябвало да има единна държавна конструкция, която да дава тази услуга за държавните предприятия “, безапелационен беше той. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР