Те работят с човешки темпове и поемат почти същата тежестВсе

...
Те работят с човешки темпове и поемат почти същата тежестВсе
Коментари Харесай

Коботи могат да намалят трудовите злополуки

Те работят с човешки темпове и поемат съвсем същата тежест

Все по-често колаборативните роботи се трудят един до друг с хората
(снимка: KimAronson.com / предоставена от Universal Robots)

В исокият ритъм на произвеждане в доста предприятия може да значи, че бизнесът не обръща задоволително внимание на сигурността на труда и ергономията на актуалните чиновници. Оказва се, че най-рискованата активност в индустриалния развой е директният контакт сред човек и индустриална машина по време на рутинна поддръжка.

Работните позиции, които са най-изложени на заплаха от трудова акцидент, включват монтьори, електротехници и бригадири. Най-опасните действия са заваряване, монтаж, рязане и шлайфане, сочи разбор на компанията за колаборативни роботи Universal Robots.

Промишлената автоматизация е едно от подобаващите решения за освобождение на чиновниците от рискова и монотонна работа. Според изследване на института „ Deloitte and the Manufacturing ” от 2018 година над 115 500 промишлени оператори и 17 000 складови служащи са изгубили работни дни, заради трудови злополуки, причинявайки на фирмите по целия свят спомагателни директни и косвени разноски, като косвените са 20 пъти по-високи.
още по тематиката
Все по-често фирмите се доставят с колаборативни роботи (коботи), които могат да работят един до друг с хората, като сътрудници, без да съставляват заплаха за тяхното пострадване. Те имат способността да работят с човешки темпове и даже подвигат същите тежести.

Коботите дават опция за задържане на фрагменти даже при тези индустриални процеси, които до момента са били налични само за огромните индустриални роботи или комплицираните индустриални машини.

Всеки чиновник би могъл да програмира колаборативен робот, откакто премине през онлайн образование, отнемащо към час и половина. За разлика от обичайните индустриални роботи, които би трябвало да бъдат програмирани от квалифицирани за задачата инженери, коботите са предопределени да опростят програмирането посредством потребление на човешки машинен интерфейс (HMI), добре прочут на всеки, който употребява смарт телефон.

Проучване на Universal Robots демонстрира, че в производството взаимната активност на роботи и хора е 85% по-ефективна, в сравнение с в случай че те работят поотделно. Бързата възвръщаемост на вложенията е обезпечена от способността на коботите да освободят своите колеги-хората- от повтарящи се задания, което им разрешава да правят действия, за които се изисква по-висока продуктивност.

Повишената продуктивност на чиновниците в композиция с безвредната работа значи, че тази технология за автоматизация може да понижи постоянно срещаните трудови злополуки до 72%.

Поради непрекъснатото увеличение на пазарните условия за продуктивност и сигурност на служащите в производството, колаборативните роботи може да станат незаменими в бъдеще, като в същото време ще се оправят и с неналичието на квалифицирана работна ръка, и то освен в предприятията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР