Те наистина са златните крале на петрола. Правителството на Саудитска

...
Те наистина са златните крале на петрола. Правителството на Саудитска
Коментари Харесай

Новите крале на петрола! Китай вече не е нефтен лидер в света (Няма да повярвате кой ги измести)

Те в действителност са златните крале на петрола. Правителството на Саудитска Арабия получи надзор върху едни от най-големите петролни залежи, като подписа контракт за близо 

12 милиарда долара  с Пекин и погълна една от най-големите петролни компании в света.
Компанията " Сауди Арамко " подписа контракт за създаване на най-големият петролно — химически комплекс в света, в северен Китай. Той би трябвало да стартира работа през 2026-а година и без подозрение ще бъде най-големият снабдител на горива за целия свят.

 

Това трансформира съществено динамичността в енергийния бранш, където до този миг господстваха Съединени американски щати, Русия и Китай. Сега обаче Пекин влезе в партньорство със Саудитска Арабия, давайки на ислямската страна нужния запас да се трансформира в най-големият експортьор на петролни артикули в света.

Новата рафинерия ще произвежда 300.000 барела нефт на ден и 1.6 милиона тона етилен годишно.  Самият план се прави оценка на обща стойност над 86 милиарда и без подозрение е най-големият в света.


Как това ще се отрази на интернационалните пазари и на енергийния бранш следва да забележим. Риад са известни с петролния си бизнес, защото кралството лежи върху големи петролни находища, на
Всичко за Вашата сватба
които дължи и въздействието и парите си.  Но желанието на Саудитска Арабия да употребява енергетиката, с цел да прокарва своята линия във връзка с интернационалната политика, също не е за занемаряване. Дали това няма да се отрази на връзките в Близкия изток или на войната в Украйна?

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg