Започна 76-ият международен технически панаир в Пловдив, предаде репортер на

...
</TD
>Започна 76-ият международен технически панаир в Пловдив, предаде репортер на
Коментари Харесай

Започна 76-ият международен технически панаир в Пловдив

Започна 76-ият интернационален механически панаир в Пловдив, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg. Панаирът бе открит от министъра на стопанската система. Той изрече удовлетворение от това, че по време на ревюто ще бъдат показани повече от 15 министър председатели на новаторски артикули, както и български разработки на дронове, които демонстрира Българска академия на науките. Стоянов означи още, че времената на рецесия са тежки, само че те дават и най-големите благоприятни условия на компаниите за напредък.

" Всяка рецесия е способствала и сериозен скок на промишлеността след нея ", сподели министърът.

По думите му, секторът на новаторската промишленост пораства устойчиво у нас и тази година се чака добавената стойност от този бранш към Брутният вътрешен продукт да доближи 10 милиарда лв..

Нашите артикули са и конкурентно способни и износът им се е нараснал с над 24% през 2021 година, спрямо 20-та година. водещи пазари са германия и Австрия, както и други високоразвити страни в Европейски Съюз. 

Във форума, който днес стартира в Пловдив, вземат участие над 18 компании от 12 страни. 

Показани са нововъведения в модерното строителство, дигитализацията, енергийната успеваемост, роботиката, микроелектрониката, зелената сила и други.

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР