Заместник-кметът по култура, археология и туризъм , заедно с директора на

...
</TD
>Заместник-кметът по култура, археология и туризъм , заедно с директора на
Коментари Харесай

Вижте кой идва в Пловдив часове след края на сериала, за който говори цяла България!

Заместник-кметът по просвета, археология и туризъм , дружно с шефа на НГСЕИ – Пловдив, Николай Томов, ще дадат на следващия ден началото на Девети народен училищен конкурс по актьорско майсторство в Пловдив. Конкурсът е с дълготрайност два дни, откриването е през днешния ден в 10.00  часа. Мястото е 3-то ателие на Националната гимназия за театрални и екранни изкуства (НГСЕИ), ул. " Петко Д. Петков “ № 8.

В влиятелния Национален училищен конкурс по актьорско майсторство, който Националната гимназия за театрални и екранни изкуства в Пловдив провежда за 9- ти път, участват  надарени възпитаници от цялата страна от междинните учебни заведения по изкуствата и юношески театрални обединения.

Те са от 8 до 11 клас, само че ненавършили 18 година до довеждане докрай на състезанието, и  участват в конкуренция за стипендии (1-во, 2-ро, 3-то място в три категории), които Министерство на културата отпуска при изискванията на Наредбата за протекция на деца с изявени способности.

Тази година присъединяване са декларирали 47 възпитаници от НГСЕИ- гр. Пловдив, НУМСИ, " Проф. Панчо Владигеров “ гр. Бургас, НУМСИ " Христина Морфова " гр. Стара Загора, НУИ " Панайот Пипков “ – гр. Плевен. Те се състезават в посоки: Драматичен
Всичко за Вашата сватба
спектакъл, Куклен спектакъл, Невербален театър/Пантомима. Учениците се показват с монолози, фрагменти от пиеси, куклени етюди и елементи от прозаичност.

Авторитетно жури и тази година е натоварено с нелеката задача да извърши оценяването. Председател е артистът Владимир Зомбори от нашумелия ефирен сериал " Вина “, който е и ученик на НГСЕИ – Пловдив, а членове са Анна-Валерия Гостанян и Стефания Георгиева. На състезанието ще участва Ралица Базайтова от дирекция " Сценични изкуства и художествено обучение “ в министерство на културата. Награждаването е в събота, когато Владимир Зомбори ще взе участие в неофициална среща с учениците.

Владимир Зомбори е роден в град Пловдив. Освен артист, той е и артист, занимава се и с дублаж. Възпитаник е на Национална гимназия за театрални и екранни изкуства – гр. Пловдив. През 2011 година приключва актьорско майсторство за трагичен спектакъл в НАТФИЗ " Кръстю Сарафов “ в класа на проф. доктор Атанас Атанасов. От 2011 година е в трупата на Малък градски спектакъл " Зад канала “ в гр. София. Участвал  е също и в други театри и техните репертоари, част от които са: " Театрална работилница " Сфумато “, Младежки спектакъл " Николай Бинев “, Народен спектакъл " Иван Вазов “.
Всичко за Вашата сватба
Освен на сцената, играе в няколко филми и сериали -   " Миграцията на паламуда “ " Воевода “, " Дъвка за балончета “ " Следвай ме “, " Пътят на достойнството “, " Seen “, " Мен не ме мислете “, " В сърцето на машината “, " С река на сърцето “, " Вина “ и драмата " Игра на доверие “.

Анна Валерия Гостенян е родом от Варна. Завършва НАТФИЗ " Кръстьо Сарафов “ със компетентност " Актьорство за куклен спектакъл “ с учител проф. Доря Рускова през 2015 година Работила е на сцените на Куклените театри като режисьор и актриса в Сливен, Ямбол, а също и на столични театрални подиуми. От 2022 година е част от трупата на Държавен куклен спектакъл - Стара Загора. През 2022 година Анна Валерия Гостенян печели премия ИКАР за  КУКЛЕН СПЕКТАКЪЛ с представлението " Пипи дългото чорапче “ по Астрид Линдгрен към ДКТ " Георги Митев-Жоро “ – гр. Ямбол.

Стефания Георгиева е от София. Завършва бакалавър със компетентност " Актьорство за куклен спектакъл " в НАТФИЗ " Кръстьо Сарафов “ гр.София. През 2020 година приключва магистър в компетентност " Съвременни танцови техники “ в АМТИИ "
Всичко за Вашата сватба
Проф. Асен Диамандиев “ Пловдив. Стефания Георгиева е основател и артистичен шеф на АТОМ ТЕАТЪР, София и интернационалната танцова платформа " ATOM Choreographic Series# “.  Водещ на танцови класове и работилници " Колективно тяло " - България, Гърция, Германия и Англия. Щатен хореограф в Драматично-куклен спектакъл " Васил Друмев “, Шумен. Носител на " Наградата на Шумен “ за изкуство и просвета в категория " Театър “ – 2019г.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg