Задържаните трима души на граничният пункт с Република Северна Македония

...
</TD
>Задържаните трима души на граничният пункт с Република Северна Македония
Коментари Харесай

Задържаните на границата с РСМ трима българи са си извадили медицински свидетелства

Задържаните трима души на граничният пункт с Република Северна Македония " Деве хълм " през вчерашния ден са си извадили медицински свидетелства, тъй като по отношение на тях е оказано физическо принуждение, сподели за Българска телеграфна агенция юрист Владимир Миланов от Кюстендил. Той и представители на локалната конструкция на " Възраждане " са отишли в събота до Крива Паланка, Република Северна Македония, с цел да платят наложените им от съда санкции.

" Тримата са наказани на парични санкции от по 300 евро и са с краткотрайна възбрана да влизат в страната. Платената в съда в Крива паланка сума е общо 1700 евро, дружно с разноските ", сподели Миланов.

Той уточни, че парите са били обезпечени от ръководителя на партия " Възраждане ".

Миланов добави, че не е имало никаква информация за арестуваните и по тази причина са отишли до Република Северна Македония, с цел да ревизират на място какво се е случило. Тримата наказани българи пък са обяснили, че са били бити в помещение на граничния пункт и са били държани 6 часа с белезници.

Не зная дали ще си завеждат каузи, разяснява Миланов. Самият той, който е ръководител на сдружението " Св. Кирил и Методий " в Кюстендил, беше арестуван и съден във Владичин хан, Република Сърбия, откакто се опита да се включи в отбелязването на Деня на Западните околности в Босилеград през предходната година. Събитието се провежда от Културно-информационния център на българите там.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР