Всички 69 четвъртокласници от пловдивското ОУ Кочо Честеменски да получат

...
</TD
>Всички 69 четвъртокласници от пловдивското ОУ Кочо Честеменски да получат
Коментари Харесай

В Пловдив има училище, в което всички зрелостници са с двойки на матурата по БЕЛ

Всички 69 четвъртокласници от пловдивското ОУ " Кочо Честеменски " да получат по три точки поради сбърканата задача 13 в теста на националното външно оценяване по математика. Това предлага РУО - Пловдив на Министерство на образованието, заяви началникът на просветата, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Според Пакова, предлагането ще бъде признато. Така децата няма да бъдат ощетени и отговорите им ще се зачетат като правилни. Припомняме, че още в деня на изпита стана ясно, че в това учебно заведение е получен вид, в който чертежът на задача 13 се разграничава от публикувания от МОН. 

Националната оценяваща комисия е завършила работата си нощес и до края на деня се чака да бъдат оповестени резултатите от националното външно оценяване за 4 клас.

Седмокласниците пък се готвят за изпити на 13 юни по български, на 16 юни по математика, а на 14 юни по непознат език.

Както по-рано, Пловдив е на трето място в страната съгласно резултатите от държавните зрелостни изпити по български език с 52.40 точки, което по шестобалната система се равнява на оценка добър 3.95. 

Всички 12 зрелостници от СУ " Братя Миладинови " в Пловдив са получили двойки на наложителната матура по български език и литература. Слабите оценки по БЕЛ са общо 660, което е 16.09% от явилите се възпитаници. Миналата година двойки са имали 582 зрелостници, или 15,12%.

Най-ниски резултати имат възпитаниците от професионалните гимназии в Садово, Карлово, Брезово, Перущица, Белозем, Съединение. 

На втория държавен зрелостен изпит - за профилирана подготовка, най-слабо се показват СУ " Христо Г. Данов " Пловдив и СУ " Христо Ботев " Лъки. В първото учебно заведение има трима зрелостници, а във второто - четирима. Всички са получили двойки. 

Две работи са били анулирани, едната от които още по време на матурата, защото ученикът е заловен със слушалки. Другата е оповестена за недействителна по време на оценяването, тъй като са били изписани трите имена на ученика.

Зрелостниците могат да видят работите си до 15 юни.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР