В базата на общинското предприятие Чистота са доставени първите 8

...
</TD
>В базата на общинското предприятие Чистота са доставени първите 8
Коментари Харесай

Зико: Жители на община Родопи си изхвърлят боклука в Пловдив

В базата на общинското дружество " Чистота " са доставени първите 8 машини по плана на Община Пловдив, който се осъществя със средства от 40-милионния заем. На събитието участва и кметът, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

" Ненапразно почваме отсам, тъй като на нас, не ни е безразлично какъв е въздухът на град Пловдив и образно, на процедура, демонстрираме, че това е по този начин. Освен въздуха, на мен не ми е безразлично и каква вода пият пловдивчани. Някои се увличат да приказват за въздух, непорочност. А водата? Няма да спра да приказвам за чиста питейна вода от Въча " - съобщи Димитров. 

Две от новите огромни хубави машини ще бъдат пуснати да обслужват улиците, в които поданици на община " Родопи " си изхвърлят боклука, сподели пловдивският кмет. 

" Идвайки заран на работа, има две-три улици, персонално аз съм минавал, виждам коли, идват на работа, слизат, хвърлят и си не престават. Там би трябвало и следобяд да минават коли на " Чистота " - добави Димитров. 

Директорът на предприятието призна, че на много места в регион " Южен " не е задоволително единствено утринното обслужване на контейнерите. Новите машини, след регистрацията, ще бъдат включени в обслужване на сериозните точки, които не съумяват да устоят до идващия ден. 

" Това са крайните улици на " Южен ", входно-изходните артерии и огромните нови комплекси. Например, на единия от Оазисите имаме ситуирани 16 контейнера, които не съумяват да изкарат до идващия ден като запълняемост, още следобед те са претъпкани отначало. Това ще бъде една от точките, за които наложително ще търсим вид да се обслужва два пъти в деня " - сподели Георгиев.

Новите машини са произвеждане 2022 година, всяка от тях е с разнообразни функционалности - контейнеровози, мотометачи, миялна, два 16-кубикови сметовоза. Всеки миг се чака още един по-малък 7-кубиков сметовоз за обслужване на по-малките улички, а след нова година ще бъдат доставени и три многофункционални мотометачни машини. Сумата за закупуването на техниката е към 2.7 милиона лв. с Данък добавена стойност. В цената влиза поддръжката на машините и на настройката, а с цел да се реагира по оптимално бърз метод от " Чистота " са упорствали доставчикът да има фирмен сервиз на територията на община Пловдив. 

Една от забавните машини е снегоринът, смесен с разпръсквач за сол. Той  по едно и също време може да осолява пътища и при нужда, при по-голяма снежна завивка,директно работи като снегорин. Във времето, когато не е в зимно дежурство, този прикачен инвентар се маха, на мястото на разпръсквача се слага цистерна с миячна система, изясни Георгиев.

Автомобилите са без регистрационни номера и до две седмици колите се чака да бъдат регистрирани, след което ще се включат в графика за поддържане чистотата на града. 

Подробности гледайте в прикаченото видео!

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР