Тримата инспектори от ДАИ Пловдив, осъдени за взимане на подкупи,

...
</TD
>Тримата инспектори от ДАИ Пловдив, осъдени за взимане на подкупи,
Коментари Харесай

Тримата инспектори от ДАИ Пловдив не искат в затвора

Тримата инспектори от ДАИ Пловдив, наказани за взимане на подкупи, апелират присъдите си пред втора инстанция. Паралелно с това е постъпил и митинг от прокуратурата против размера на наказванията. Подсъдимите и бранителите им се явиха в цялостен състав на почналия развой в Апелативния съд, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Станко Милушев, Паун Тенев и Димитър Янакиев са наказани за взимане на подкупи при изискванията на продължавано закононарушение, в качеството си на длъжностни лица – инспектори в Областен отдел " Автомобилна администрация “ Пловдив, бранш " Контролно административна и наказателна активност “, независимо и в съучастничество с останалите. Оправдани са да са направили действията посредством изнудване, посредством злоупотреба със служебното състояние, както и за това някои от действията да са били осъществени в съучастничество с незнаен причинител.

Адвокатите на подсъдимите желаеха да се направи нова съдебно-счетоводна експертиза и да се изискат извлечения от банковата сметка на асеновградската компания " Мулбул транс " АД за придвижването на пари в инкриминирания интервал. Настояха за разпит на някогашния чиновник на сдружението Олег Ценков, който е подал в ОО АА сигнала за желан рушвет, с цел да не се отнеме лиценза на компанията. Поиска се приканване на очевидеца Тодор Николов, който въобще не е бил викан в съда да дава показания, макар че в досъдебната фаза попада, както и очни ставки поради несъгласия в показанията други очевидци.

След скрито заседание правосъдният състав остави без почитание доказателствените претенции. В законовия двумесечен период ще има решение по делото.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР