Световната здравна организация дари тестове и консумативи, предназначени за изследване

...
</TD
>Световната здравна организация дари тестове и консумативи, предназначени за изследване
Коментари Харесай

Пловдивска болница получи голямо дарение

Световната здравна организация подари проби и консумативи, предопределени за проучване и лекуване на бежанци и хора с лимитирани финансови благоприятни условия на най-голямата болница в страната УМБАЛ " Св. Георги ", съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.

На събитието присъстваше и основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

" Щастливи сме от това подаяние. Искам да отбележа три характерни неща за него. Най-голямата болница, в която се намираме, е добре осведомена с здравното обслужване на бежанци и украински. Показала е, че постоянно може да се разчита на нея.

Това подаяние не се отличава с неговата величина, само че е оптимално съобразено с действителните потребности. Често интернационалните донорски организации подаряват неща, които постоянно са от употребява, само че не оправдават най-спешните упования.

След посещаване проведено от СЗО по основните места, където има доста бежанци във Варна, Бургас, Пловдив, Добрич и Русе, бяха изяснени действителните потребности, които се оказаха разнообразни от първичните ни визии.

Дарението в този момент дава отговор на 100% на медицинските условия на работещите с бежанци, тъй като те знаят най-добре с какво се сблъскват ежедневно. "

Доц. Кунчев характеризира срока за осъществяване, като неповторим.

" За един месец е изработен план на потребностите, откри се всичко и бе доставено. "

Той добави, че след офанзивата на Харков броят на бежанците в държавните бази се е удвоил и е достигнал към 15 хиляди души.

Доц. Кунчев посочи, че дарението включва бързи проби, проби за всеобщи заразни заболявания и по-скъпи консумативи в хирургията и ортопедията. 

Сподели още, че се чака СЗО да подари консумативи в болничното заведение в Бургас, изяснат се и потребностите и на Варна.

Д-р Бацелов искрено благодари на СЗО и добави, че това е първото огромно подаяние, което е пристигнало на територията на УМБАЛ " Св. Георги ".

Той се пошегува, че годишно отделението по ортопедия прави 7 хиляди интервенции годишно и имат потребност от още доста неща и няма да бъдем скромни да си го изискат.

Цялото събитие можете да видите долу във видеото.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР