Строителството на Южния обходен колектор е най-мащабният проект, реализиран от

...
</TD
>Строителството на Южния обходен колектор е най-мащабният проект, реализиран от
Коментари Харесай

ВиК Пловдив: Извиняваме се, но ще има калища през зимата и прахове през лятото

" Строителството на Южния обходен колектор е най-мащабният план, осъществен от ВиК Пловдив. Няма да е лесна обстановката около построяването му. Пловдивчани би трябвало да са готови за идните компликации до завършването на обекта. Ще има калища през зимата и прахове през лятото. Извиняваме се, само че би трябвало да го създадем ".

Така разяснява пред Plovdiv24.bg инж. Антон Гълъбов от сдружението след затварянето на бул. " Александър Стамболийски ".

ВиК се е борило три години с Европейски Съюз, с цел да получи финансиране за построяването на Южния обходен колектор. Сега идва ред жителите да понесат своята част от тежестта. Неприятно е, само че по време на строителството ще има и прекъсване на водата, и проблеми с канализацията, предизвестяват от сдружението. 

" Няма различен метод да осъществяваме плана. По целия бул. " Александър Стамболийски " ще минават тръби с ширина 3 метра и половина и още толкоз височина. Ако общината беше направила отчужденията на парцелите по новото платно, щяхме да работим там, а не по остарялото " - добави Гълъбов.

Като облекчение за жителите от ВиК акцентират, че " Александър Стамболийски " ще се затваря на стадии, а не едновременно и напълно. Определят като добра концепцията за обезпечаване на различно трасе от " Коматевско шосе " през " Поручик Въльо Стефов " и " Димитър Талев " . И признават, че това би облекчило ситуацията за пловдивчани.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР