Регионалната инспекция по околната среда и водите в Бургас обявява

...
</TD
>Регионалната инспекция по околната среда и водите в Бургас обявява
Коментари Харесай

Световният ден на влажните зони ще бъде отбелязан в Бургас

Регионалната ревизия по околната среда и водите в Бургас афишира Ден на отворените порти от 10.00 до 16.30 часа през днешния ден в укритието за наблюдаване на птици на резерват " Атанасовско езеро “. Събитието е във връзка Световния ден на влажните зони. 

Мястото е се намира в края на Бургас, на изхода за Варна. Леснодостъпно е с публичен или персонален превоз, както и с велосипед или пеш. От него може да се следят жителите на южната част от езерото.

За феновете на словото и четките, инспекцията насочи покана да се включат в Световния ден на влажните зони мод мотото: " Време е да възстановим влажните зони “ с рисунка или стих за влажните зони - Атанасовско езеро, езеро Вая, езеро Мандра, река Ропотамо, река Велека и техните жители.

Творбите могат да отразяват: годишните времена и измененията, които настъпват във влажнита зона; водолюбивите птици, които се срещат на територията им - къдроглави пеликани, неми лебеди, червен агъч, сива чапла, бяла чапла, огромна белочела гъска, корморани, розово фламинго, земеродно рибарче и други водоплаващи. Няма възрастови ограничавания за участниците.

Желаещите да вземат участие в предизвикването, могат да изпращат творбите си на

адрес: гр. Бургас, ул. " Перущица " 67, ет. 1, Регионална инспекция за опазване на околната среда – Бургас, или по е-поща: [email protected].

Творбите би трябвало да са съпроводени с информация за създателя - възраст, образователно заведение, началник, телефон за контакт и пощенски адрес. Крайният период за изпращане: 17 февруари 2023 година, като резултатите ще бъдат оповестени на 22 февруари 2023 година Победителите ще бъдат отличени с награди. Пълните условия на състезанието са оповестени на интернет страницата на РИОСВ- Бургас.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР