Регионален природонаучен музей - Пловдив и издателство Ерове“ канят пловдивчани

...
</TD
>Регионален природонаучен музей - Пловдив и издателство Ерове“ канят пловдивчани
Коментари Харесай

Александър Скалд представя дебютния си роман Вой в Природонаучния музей в Пловдив

Регионален природонаучен музей - Пловдив и издателство " Ерове “ канят пловдивчани и посетители на града на показване на дебютния разказ " Вой “ на надарения Александър Скалд. Събитието ще се състои на 4 октомври 2023 година от 19:00 часа в зала " Планетариум “.

Александър Петров, който твори под псевдонима Александър Скалд, е докторант по екология и запазване на екосистемите в Пловдивския университет " Паисий Хилендарски “. От работата си в Природонаучния музей в Пловдив като организатор на залата с живи тропически пеперуди " Тропик “ става прочут като " Повелителят на пеперудите “. Бил е чест посетител в разнообразни телевизионни и радио излъчвания, измежду които " Часът на Милен Цветков ", " Вечерта на Северозапада " и утринните блокове на националните малките екрани, създател е на научно-популярни публикации за списание " 8 “.

Александър Петров води онлайн просветително предаване за българската природа " Пъдпъдък дейли “, в което се сервират непознати или се " изправят " криворазбрани сведения за дивите жители на България.

" Ерове “ е малко фамилно издателство, учредено от Тодор и Атанаска Станчеви, етнолози по предопределение и специалност, което започва самоуверено с превода на " Дивашка беритба “ през 2016 година Името му идва от общото наименование на две от най-характерните и характерни букви в българската писменост – огромен и дребен ер. Наречено е по този начин, тъй като книгите излизащи под този знак са тъкмо такива – с темперамент и за специфична аудитория. " Ерове “ дава късмет, както на положителни художествени истории, по този начин и на мощни документални текстове и обича да работи с български създатели.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg