Районна прокуратура–Пловдив привлече като обвиняема 54-годишната М.Ц. за измама в

...
</TD
>Районна прокуратура–Пловдив привлече като обвиняема 54-годишната М.Ц. за измама в
Коментари Харесай

В Пловдив арестуваха жена, измамила е седмина за 120 000 лева!

Районна прокуратура–Пловдив притегли като обвинена 54-годишната М.Ц. за машинация в изключително огромни размери – закононарушение по член 211 вр. член 209 алинея 1 вр. чл 26 алинея 1 от Наказателен кодекс.

По делото е открито, че в интервала от 2014 година досега, в Пловдив и в други градове на страната, М.Ц. обещавала на 7 лица – аграрни производители, да им обезпечи субсидиране от неправителствени организации, което не отговаряло на истината. За задачата тя желала авансово да получи пари от тях, с цел да ги употребява за разнообразни такси и други при обработването на документите и кандидатстването.  Пострадалите превеждали парите по електронен път или пък персонално ги предавали на М.Ц.

Когато земеделските производители се обаждали да питат по кое време ще получат обещаните дотации, М.Ц. отвръщала, че има административни проблеми и трябвало да изчакат. Така общата сума, с която са били излъгани седемте потърпевши, е 120 000 лв..

Обвиняемата М.Ц. е арестувана за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура–Пловдив. Действията по следствието не престават.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР