Природонаучният музей в Пловдив открива на изложба по повод 100

...
</TD
>Природонаучният музей в Пловдив открива на изложба по повод 100
Коментари Харесай

В Пловдив откриват изложба за 100 години от рождението на Николай Боев

Природонаучният музей в Пловдив открива на галерия във връзка 100 години от рождението на Николай Боев.

Специален посетител на откриването на изложбата ще бъде проф. Златозар Боев, български зоолог и палеонтолог, наследник на Николай Боев, който поставя основите на палеоорнитологията  като научно направление в България.

Изложбата ще бъде открита на 8 февруари 2023 година от 18:00 часа в постройката на Регионален природонаучен музей - Пловдив.

Николай Боев е прочут зоолог, орнитолог, академик на международно ниво, учредител на проучването и опазването на природата и околната среда в България. Освен това той е измежду първите илюстратори на научни издания у нас и създател на огромен брой карикатури на учени от целия свят.

В изложбата са показани истински илюстрации, рисунки, планове, както и табла с фотографии и къса информация за живота, професионалния път и художествената активност на Николай Боев.

По време на откриването на изложбата ще бъде показано ново издание на една от книгите на Николай Боев - " Докато пеят чучулигите ".

Експозицията " 100 години Николай Боев “ ще може да бъде прегледана от 8 февруари 2023 година до 28 февруари 2023 година в Регионален природонаучен музей - Пловдив. Куратор на изложбата е Христина Грозданова, основен организатор в РИМ - София. Изложбата се реализира от РИМ-София в партньорство с Националния природонаучен музей при БАН  и ДАФНИ и с помощта на проф . Златозар Боев (син на Николай Боев и притежател на творбите).
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР