Пловдивчанка се свърза с редакцията на Plovdiv24.bg, за да сподели за

...
</TD
>Пловдивчанка се свърза с редакцията на Plovdiv24.bg, за да сподели за
Коментари Харесай

Пълно безумие! Вижте какво прави пловдивчанин със стар бойлер, близо до детска площадка

Пловдивчанка се свърза с редакцията на Plovdiv24.bg,  с цел да показа за сериозен проблем в междублоково пространство сред ул. " Николай Коперник " 17 и ул. " Скопие " 9. Ето какво ни показа тя:

" С сегашния имейл бих желала да алармирам за инсталирано и употребявано самоделно произведение – барбекю от железен контейнер на бойлер – в региона на междублоковото пространство сред ул. " Николай Коперник 19 “ и ул. " Скопие “ 9. В непосредствена непосредственост се намира облагородена от жителите детска площадка. Обичайно на детската площадка и междублоковото пространство играят доста деца. Живущ от жилищния блок на ул. " Скопие “ 9 или прилежащите входове, употребява (напалва с въглени) самоделното барбекю в часови диапазони, когато в близост е изпълнено с деца, което основава причина за произшествия заради нагорещената, необезопасена и леснодостъпна железна повърхнина на барбекюто.

Барбекюто не е оградено, нито обезопасено или маркирано и така нататък, с цел да е ясно, изключително на деца, че там има заплаха от опарване, изгаряне и така нататък Често играещите деца биват наругавани от ползвателя на барбекюто, че не внимават и се приближават до нагорещеното барбекю (макар и неумишлено), а родителите им биват упреквани, че не се грижат за тяхната сигурност. Замърсяването на въздуха заради одимяване и тревната повърхност посредством разпръсването на пепелта в тази ситуация също не е за подценяване.

След подаден сигнал до общината на регион " Южен " през месец юни 2022 година барбекюто бе демонтирано през октомври, само че не и ликвидирано. Собственикът го експлоатира още веднъж, като даже му е инсталирал колелца и го придвижва и завързва с катанец на разнообразни дървета из междублоковото пространство. Подаден е още един сигнал до Общината на регион " Южен ".

Надявам се този път общината да реагира по-бързо и по-адекватно за попречване на произшествия с изгаряне, пожар, замърсяване на въздуха, както и спорове сред живущите. Може би е добре да се даде публичност на сходни проблеми и до каква степен може да стигне изобретателността, респективно невежеството на някои жители, които към момента считат междублоковите пространства за съседен двор към жилищата им! Смятам, че това е неприемливо за град с европейско самочувствие като Пловдив!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР