Пловдив е музикалната бизнес столица на България! За поредна година

...
</TD
>Пловдив е музикалната бизнес столица на България! За поредна година
Коментари Харесай

Пловдив става музикалната бизнес столица на България

Пловдив е музикалната бизнес столица на България! За поредна година най-голямата българска шоубизнес конференция - SPIKE Bulgarian Music Showcase, ще се организира в града под тепетата на 25, 26 и 27 май 2023 година, оповестиха уредниците. И разясниха:

В това издание ползата от музикалните и бизнес среди е голям и за конференцията в Пловдив идват над 220 участника, от които над 40 делегати, висок сан музикални експерти от целия свят – в това число от Канада и Япония.

И в случай че предходната година, когато за първи път поставихме България на международната музикална шоукейс карта и този формат беше изцяло чужд, през днешния ден знаем, че това е конгрес, който комбинира осъществявания онлайн от музиканти с полемики, просветителни стратегии и нетуъркинг с интернационалните делегати от сектора.

Тяхната експертиза покрива необятен набор от значими понятия за музикалната промишленост, в това число букинг на актьори и менажиране, регистрация на авторски права и отчисления, лицензиране на музика, синхронизация и цифрови технологии.

Както и в първото издание на конференцията, денем дискусионните панели ще се организират в Дома на културата " Борис Христов “, а вечерите пет елитни пловдивски подиуми ще приютят супер богатата, като стилове и националности, музикална стратегия! На 25, 26 и 27 май 2023-та следете програмата на Rock Bar Download, Бар Fabric, Temple Bar, Безистена и Римски стадион, тъй като там ще са изявите на всички български и интернационалните актьори, участници в SPIKE Bulgarian Music Showcase. Пълният график и имена ще намерите на уеб страницата spikeshowcase.com и в обществените медии на форума.

Както дискусионните панели, по този начин и клубните вечери са изцяло безвъзмездни за гости!

Създателят на SPIKE Bulgarian Music Showcase Боян Пинтър споделя: " През тази година, по отношение на предходната, има четворно нарастване на регистрацията на делегати и повече от трикратно нарастване на поръчките за присъединяване от актьори. Ние одобряваме, че това е знак от музикалната и професионалната общественост за огромен интерес към форума и опциите, които той дава за връзка сред хората в музикалният бизнес и просветителната функционалност, която има “.

Тази година, главната дискусионна стратегия на конференцията се концентрира върху процеса на студийната продукция, мениджмънт, продуциране на музикални фестивали, цифрова дистрибуция, ръководство и употреба на права, презентации на компании и услуги и кръгла маса с полемики за хеви метъл музиката. Любопитно е, че тази година, международният музикален хайлайф, който идва в Пловдив, поставя специфичен акцент върху тематиката за психологичното здраве и зависимостите в музикалната промишленост. Ще приказваме детайлно и за методите за увеличение на приходите за разрастващите се актьори и музикални лейбъли.

Очакват ни и срещи с тотални музикални митове! В Пловдив идва Lennart Östlund – саунд инженер в в Polar Studios, който е музикален продуцент на албуми на ABBA, Led Zeppelin, Roxette, Chic, The Rolling Stones, Rammstein и доста други.

На SPIKE Bulgarian Music Showcase сме горди да посрещнем и Edward Bicknell - именит управител на актьори, като Dire Straits, Gerry Rafferty, Roxy Music, Brian Ferry. Букинг сътрудник, управител на именитата организация William Morris в Ню Йорк. За втора поредна година, с нас ще бъде и най-влиятелната дама на канадската музикална промишленост - Sandy Graham.

SPIKE Bulgarian Music Showcase е част от Програма Наследство на Пловдив - Европейска столица на културата.

SPIKE Bulgarian Music Showcase е подсилен Drive Foundation Canada, Believe Music, Ara / Diapason, EMG Canada, Horus Music, PanHarmony и Blue Hills Events.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР