Първите 8 машини на пловдивското общинско предприятие Чистота вече са

...
</TD
>Първите 8 машини на пловдивското общинско предприятие Чистота вече са
Коментари Харесай

Допълниха автопарка на Чистота с 8 нови машини

Първите 8 машини на пловдивското общинско дружество " Чистота " към този момент са доставени в базата на комуналното дружество. До две седмици техниката ще бъде записана в КАТ, след което ще бъде включена в графика за почистването на града. Всеки миг се чака да дойде още един сметовоз, а след нова година и останалите три мултифункционални мотометачни машини. 

Машините костват към 2,7 милиона лв.. Финансирането е обезпечено от 40-милионния заем, избрани за " Чистота ". С друга част от сумата ще се реновира сградният фонд и базата на предприятието, заяви шефът му, пред камерата на Plovdiv24.bg .

Машините са чисто нови, произвеждане 2022 година При оповестяването на публичната поръчка е имало категорично изискване доставчикът да разполага с оторизиран сервиз на територията на община Пловдив, с цел да може да се реагира по най-бързия метод при положение на нужда. В сервиза ще се прави и поддръжка на настройката на профилираната техника. По този метод ще се реализира оптималната успеваемост за всяка машина, изясни Георгиев. 

Автопаркът на " Чистота " се уголемява с контейнеровози, мотометачни машини, миялна машина и два 16-кубикови сметовоза. Скоро ще бъде доставен 7-кубиков сметовоз, който ще обслужва по-малките улички, а при започване на 2023 година и трите мотометача. За пръв път общинското дружество се снабдява със снегорин, който през лятото може да се трансформира в миялна машина.

Към снегорина е прикачен пулверизатор за сол и по този начин по едно и също време може да осолява пътищата и да рине снега при по-голяма снежна завивка. Когато завърши зимното дежурство, греблото и разпръсквачът се демонтират от машината и се слага цистерна с миялна система. 

Не се планува бракуване на нито една от старите машини на предприятието.

Подробности гледайте в прикаченото видео!

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР