От болничната стая на ле­чебното заведение Свети Георги в град

...
</TD
>От болничната стая на ле­чебното заведение Свети Георги в град
Коментари Харесай

Схватка с разярен родопски звяр прати ловец в пловдивска болница

От болничната стая на ле­чебното заведение " Свети Георги " в град Пловдив пред­седателят на ЛРД-Грохотно, която е в състава на ЛРС-Де­вин, описа за срещата си с разгневен глиган, който го из­прати там.

Най-обикновен ловджийски из­лет, който не се разграничава по организация и упования от останалите. В местността " Ливище ", близо до село Грохотно, се провежда гон­ката. Ловците се разставят през към 20 м. Гоначите пускат гончетата от указаните места и след към 20 минути се чува мощен преследващ лай.

Пред пусията на Садко Бодуров, ръководител на дру­жината, изскача огромен гли­ган, който бяга пред кучетата на към 40 м. Бодуров стреля два пъти и дивечът е засег­нат. Първоначално мисли, че изстрелите са сполучливи, само че за малко. Животното се изправя и потегля към ловеца, който към този момент е с изпразнена пушка и се крие зад дърво.

На към метър, момент преди да го от­мине, глиганът вижда индивида и се връща. Настига мъжа и стартира да го удря с глава – не употребява глигите си и това несъмнено избавя ловеца, пише slrb.bg.

Глиганът ранява мъжа в ко­ляното на десния крайник, като в началото раздира сухо­жилие. Бодуров е съборен от животното на земята. То тръг­ва още веднъж към него, само че кучеш­кият лай го стопира и то потегля обратно.

Садко прави опит да зареди, само че изпуска патрона и няма опция да произве­де още веднъж изстрел. Въпреки болките в крайници, като използ­ва мига, когато кучетата анга­жират вниманието на глигана, съумява още веднъж да презареди и възпроизвежда изстрел, само че несполучлив. Животното " потъ­ва " в гората, а останалите ло­вци идват и изнасят Бодуров до джипа, с който го закарват в центъра за незабавна помощ в Девин.

Констатацията на ле­карите е, че кракът е строшен и ловецът незабавно е закаран в болница " Свети Георги " в Пловдив, където се възвръща.

От болничната стая предсе­дателят на дружината съобщи, че се лекува сполучливо и с не­търпение чака деня, когато още веднъж ще бъде на лов.

Спо­мена и това, че сигурността на ловците е преди всичко и е неотложно да се съблю­дават и съблюдават всички прави­ла, свързани с нея, при орга­низиране на ловните излети.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР