Окръжен съд – Бургас наложи наказание Лишаване от свобода за

...
</TD
>Окръжен съд – Бургас наложи наказание Лишаване от свобода за
Коментари Харесай

Ето каква присъда получи Камен, причинил касапницата на пътя за Созопол

Окръжен съд – Бургас наложи наказване " Лишаване от независимост " за период от четири години и осем месеца на Камен Филипов, който аргументи зверската злополука на пътя за Созопол. Присъдата е редуцирана по член 371, т. 2 от Наказателно-процесуален кодекс, което наказване подсъдимият да изтърпи при първичен " общ " режим. Филипов няма да има право да ръководи моторно транспортно средство за период от пет години.

Бургаският областен съд е признал Филипов за отговорен в това, че на 28.02.2020 година, към 22.00 часа, на Главен път I - 9, след изхода на Бургас в посока кв. " Крайморие ", при ръководство на рейс " Мерцедес, нарушил разпоредбите за придвижване, като се е движел със скорост 105 км/ч, позволил пътно-транспортно произшествие и по несъобразителност предизвикал гибелта на повече от едно лице – мъж и жена.

Окръжен съд – Бургас е признал подсъдимия Камен за почтен и го оправда по обвиняването да е направил действието в резултат на нарушаване на наредбата на член 21, алинея 2 вр. алинея 1 от Закона за придвижването по пътищата – превишаване на оптимално допустимия предел на скоростта.

Делото бе гледано по реда на Съкратено правосъдно разследване, член 371, т. 2 от Наказателно-процесуален кодекс. Подсъдимият призна всички обстоятелства изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и своята виновност. При постановяване на своята присъда, Окръжен съд – Бургас се употребява от събраните доказателства в досъдебното произвеждане и направените признания от подсъдимия. Пострадалите лица, М. К., Н. Т., С. Б. и Г. Т., бяха конституирани от съда като частни обвинители. По време на правосъдните пледоарии, Камен изрази страдание за стореното и съболезнования към околните на потърпевшите.

Държавното обвиняване пледира за налагане на наказване " Лишаване от независимост " за период от 6 години, преди редукцията по член 371, т. 2 от Наказателно-процесуален кодекс, както и Камен Ф. да бъде лишен от правото да ръководи моторно транспортно средство за период от 7 години.

Поверениците на потърпевшите лица пледираха за наказване от 12 години " Лишаване от независимост " и отнемане от право да ръководи МПС за оптималния очакван в закона период. Те акцентираха като оттегчаващо виновността събитие невнимателното шофиране от страна на Камен Ф.

Защитата на Камен Филипов пледира подсъдимия да бъде оневинен от съда във връзка с нарушаването по член 21, алинея 2 вр. алинея 1 от Закона за придвижването по пътищата. Според тях, смегчаващо виновността събитие е, съществуването на съпричиняване, непозволено държание на двамата потърпевши и принос за достигането до съдбовния резултат.

Окръжен съд – Бургас удостовери взетата по отношение на Камен Ф. мярка за неотклонение " Подписка " и " Забрана за овакантяване на рамките на страната ".

Присъдата на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвана или протестирана в 15-дневен период.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР