Община Пловдив има 109 565 000 лева кредити към финансови

...
</TD
>Община Пловдив има 109 565 000 лева кредити към финансови
Коментари Харесай

Пари има: Община Пловдив със 110 млн. лева взет кредит, 63 от тях - неусвоени

Община Пловдив има 109 565 000 лв. заеми към финансови институции към днешна дата. От тази сума близо 63 милиона към момента не са усвоени. Това заяви заместник-кметът по финанси Величко Родопски по време на публичното разискване за вдишване на нов дълготраен общински заем, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

" Финансовото положение на община Пловдив е положително. Ние сме общината с най-малка задлъжнялост в страната, от огромните общини " - изясни Родопски. 

Новият заем от Фонда за стабилно градско развиване е в размер на 9.5 милиона лв.. Това е утвърдената в съглашението сред община Пловдив и фонда сума, планувана за пробива при Водната палата. Има подписан контракт за заем от Фонда за стабилно градско развиване, който е несбъднат. По закон средствата не може механично да се пренасочат за осъществяване на други обекти и е належащо още веднъж да се направи публично разискване, изясни основният секретар на общината Ангелина Топчиева. 

Параметрите по новия заем са както по настоящия - 0.33% рента плюс референтен лихвен %, 0.45% такса, 20 години период на погасяване. Реално това са нови обекти, посочи заместник-кметът Родопски. 

Новият заем ще се употребява за реорганизация на Дондуковата градина. За осъществяването на този план ще са нужни 4.5 милиона лв., от които 3.8 млн. - от дълготрайния дълг, а останалите 700 000 лева - лични средства или от държавния бюджет. Модернизацията и реконструкцията на зоокът ще струва 5.7 млн., обезпечени от дълготрайния общински дълг. 

Подробности гледайте в прикаченото видео!

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР