На най-голямата зеленчукова борса в България край пловдивското село Първенец тази

...
</TD
>На най-голямата зеленчукова борса в България край пловдивското село Първенец тази
Коментари Харесай

От най-голямата зеленчукова борса в България: Цените на доматите падат, най-вкусният обаче липсва

На най-голямата зеленчукова борса в България край пловдивското село Първенец тази заран течеше масирана акция на данъчните чиновници. Всички ходове бяха блокирани от инспекторите, които подробно ревизираха влизащи и излизащи коли.

Три седмици преди Великден поевтиняването на доматите е реалност. На тържището цената им е спаднала с 1 лев - от 4 лв. на 3 лв.. Турски и гръцки домати може да се намерят и на цена от 2,50 лв.. Все още обаче няма родно произвеждане розови домати.

Първите български розови домати се чака да се появят на пазара още за Великден. 

Венцислав Петков от пазарджишкото село Мало Конаре е зеленчукопроизводителят, основал у нас неповторимия вид домати " Розова фантазия “. Първият разсад за новата годишна продукция към този момент е заложен в оранжериите. Казва, че по-вкусен домат от розовия няма.

Напук на всеобщата рецесия, Петков съумява да се оправи с провокациите на актуалната реалност. Оранжериите му не са отопляеми, по тази причина не усеща рецесията с енергоносителите. Но пък растящите разноски за развъждане оскъпяват производството. Сметките на Петков демонстрират, че през това лято при всички случаи ще има смяна в цената на розовите домати.

" Първата цена ще бъде към
Всичко за Вашата сватба
4 лв.. Имаме два разновидността на оценяване на продукцията: всеки понеделник да сверяваме часовниците с тържището в София - " Слатина “ или " Дружба “, или а се подпише контракт за твърда цена от 3.50 или 4 лв. с Данък добавена стойност и да работим по този начин цяла година ", предлага производителят пред NOVA..

Той споделя също, че едвам 20% от доматите, които създава в оранжериите си, отиват за българския пазар. Останалите 80 на 100 изнася. Без да чака помощта на страната, самичък си е намерил външен пазар. Цялата годишна продукция тази година ще замине за Англия, където е сключил контракт с огромна комерсиална верига.

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg