На фона на новия национален протест срещу убийствата по пътищата,

...
</TD
>На фона на новия национален протест срещу убийствата по пътищата,
Коментари Харесай

Бащата на загиналия музикант NI.co: Това е истинското лице на съдебната система

На фона на новия народен митинг против убийствата по пътищата, изплува следващото правосъдно решение, което провокира гнева на едно почернено семейство от Пловдив.

Майката на починалия в злополука артист Николай Николов, прочут в музикалните среди като NI.co, разгласява прочувствен пост в обществените мрежи, който провокира вълна от реакции.

Преди 5-години двама млади музиканти починаха при конфликт с турски автовоз. Шофьорът, управлявал камиона, е на независимост с условна присъда, разкри майката Марияна Николова. Тя написа още: " 5 години се нагледахме на отлагане, долно изопачаване, лъжливи експертизи и върховен цинизъм. Твърдя го не като скърбяща майка, а по волята на ориста в качеството ми на пряк потърпевш и свидетел на българските извратени правосъдни практики ", написа майката.

След като 5 години се укрива от българското правораздаване, водачът е арестуван през февруари тази година на влизане на територията на България. Миналата седмица окръжният съд в Стара Загора го освободи.

" Тази присъда е несправедлива и унизителна за нас ", съобщи пред Нова телевизия бащата Цветан Николов.

" Това е същинското лице на правосъдната система – неотчитане на ползите на потърпевшите лица ", счита мъжът.

По думите му водачът на автовоза не е издирван, тъй като първата автотехническа експертиза, регистрира, че той не е отговорен.

" Когато поискахме тройна експертиза, специалистите демонстрираха, че е превишил скоростта с 25 км в час от горната страна. Той е професионален водач, който постоянно прави този курс, кара 22 метра дълъг автовоз, претрупан с 10 автомобила. Съдът счете, че това е по несъобразителност и нещата потеглиха към търсене на най-малкото наказване ", изясни Цветан Николов.

Според информацията на фамилията от злополуката до момента мъжът 50 пъти е влизал и излизал от България до ареста му.

А седмица след злополуката автовозът е бил върнат в Турция по искане на притежателите.

" За мен и множеството адвокати е неприемливо, тъй като не е направена автотехническата експертиза. Тя беше правена по фотоси ", изясни бащата на починалия водач.

В претекстовете на съда в Стара Загора се споделя, че и двамата водачи са отговорни за злополуката и са надвишили скоростта два пъти над допустимото. Турският водач е признал виновността си, изискал е делото да се води по съкратената процедура и по този начин по закон е получил 1/3 по-ниско наказване от плануваното в закона. Съдът е взел под внимание и чистото му правосъдно минало.  

Семейството ще апелира пред Апелативния съд в Пловдив и ще упорстват за дейно наказване.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР