Като екоучилище СУ “Свети свети Кирил и Методий - Пловдив

...
</TD
>Като екоучилище СУ “Свети свети Кирил и Методий - Пловдив
Коментари Харесай

Екоучилище в Пловдив тържествено отбеляза Световния ден на водата

Като екоучилище СУ “Свети свети Кирил и Методий " - Пловдив празнува тържествено Световния ден на водата - 22 март. На специфичен открит урок в IX а клас се показват най-важните неща за водата от позиция на другите образователни предмети. 

Историята и смисъла на водата се осмисля през призмата на историята и философията, а фразеологичните изрази, свързани с вода, се съпоставят в българския и в британския език.

Учениците от специалност “Дизайнер " показват основана посредством специфична стратегия Blender триизмерна молекулата на водата. 

В приложението Гугъл Earth учениците откриват съществени местоположения на нечисти води в България през последните години, а с приложението GeoGebra пресмятат какъв брой вода можем да опазим през пречиствателни станции, които работят с разнообразни режими.

Деветокласниците показват познания и умения по биология освен на български, само че и на британски език, като показват разнообразни източници на замърсяване на водите, а най-после показват и препоръки за запазване на околната среда, с цел да бъде чист светът, в който живеем.

Всички задания учениците извършват през разнообразни цифрови приложения, стратегии и интерактивни уеб сайтове на специфични устройства, обезпечени от учебно заведение за работа по програмата.

Екипът, който работи по открития урок, е минал през специфични образования за работа по програмата Skills for Innovation на Intel, подкрепена от Община Пловдив:

Дора Дзанева - български език и литература

Светла Иванова - британски език

Иванка Желязкова - математика

Иван Петков - осведомителни технологии

Васил Димитров - история и цивилизации

Весела Димитрова - география

Светозара Бояджиева - философия

Боряна Петкова - биология и здравно обучение

Гюлджан Бекир - химия и запазване на околната среда

Иван Узунов - специалност “Дизайнер "
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР