Голословен подход и още куп пороци откри Окръжният съд в

...
</TD
>Голословен подход и още куп пороци откри Окръжният съд в
Коментари Харесай

Отново тръгва делото на асеновградчанина, който ужили любовницата си с над 35 000 лева

" Голословен метод " и още куп пороци откри Окръжният съд в Пловдив в присъдата от 2,5 години затвор на асеновградчанина Ангел Караматев, упрекнат, че е измамил приятелката си Атанаска Спасова с над 35 000 лева Наказанието беше произнесено от районните магистрати на 31 май м. година, само че поради неналичието на безапелационни претекстове към него втората инстанция връща делото на различен състав на първата и то потегля изначало.

Според прокуратурата Спасова и 6 години по-младият Караматев се срещнали в интернет през март 2018 година Той й се показал с името Александър, обяснил й, че има охранителна компания, и му следва да оборудва първокласен офис за чужденец. Поискал помощ и дамата му купила " Айфон 10 ", след това и преносим компютър, по-късно убедила две свои близки също да вземат скъпи телефони на погашение. Теглила и бързи заеми и му давала парите, с цел да си заплати здравните осигуровки. После така наречен Александър й споделил, че детето на негов другар се нуждае от лекуване в чужбина, само че преди да го одобряват в болница, би трябвало да бъдат разкрити 5 сметки по 2500 лева Спасова  към този момент нямала пари, само че го срещнала с майка си, която му дала един път 1700 лева, а след това 300. След това взела 4000 лева и от татко си и други 13 000 лева от другари, тъй като той й обяснил, че дължи неустойка на клиент, който изгубил поради връзката си с нея.

" Той ми внуши възприятие на виновност, че поради мен е останал без работа, и се усещах длъжна да му оказа помощ ", изясни Атанаска Спасова пред Районния съд, написа " ". Друг механизъм да й измъкне средства било обяснението му, че е иманяр и има металотърсач, само че с цел да проработи уредът, му би трябвало малко злато. В този случай дамата свалила носените от нея бижута и му ги дала. 

Като част от първоинстанционата присъда Ангел Караматев беше длъжен да върне на Спасова 35 493 лева Състав на Окръжния съд обаче разяснява, че е неразбираемо за какво цялата сума би трябвало да бъде изплатена на нея, като и в обвинителния акт е записано, че част от парите са на други хора. 

" Нещо повече - в коментара по отношение на метода на изтърпяване на наложеното наказване Пловдивският областен съд категорично е отчел в ущърб на подсъдимия " огромния брой ощетени лица “, т. е. явно не смята, че единствено Спасова се явява потърпевша от продължаваната незаконна предприемчивост ", е записано в претекстовете към решението. То е дефинитивно.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР