Фондът за устойчиво градско развитие е резервирал исканата от община

...
</TD
>Фондът за устойчиво градско развитие е резервирал исканата от община
Коментари Харесай

Обсъдиха отпускането на много пари за два важни пловдивски проекта

Фондът за стабилно градско развиване е резервирал желаната от община Пловдив сума от 9,5 милиона лв. за осъществяване на два плана в града. Става въпрос за реконструкцията на Дондуковата градина и за доизграждането на зоопарка, научи Plovdiv24.bg .

Управителният съвет на институцията е разискал отпущането на желаната сума, само че дали ще се финансират тъкмо тези планове не е ясно, тъй като би трябвало да има решение на Общинския съвет, заяви за медията ни заместник-кметът по финанси. Причината е резултатът от, по време на което присъстващите жители се изрекоха срещу заем за зоопарка.

Припомняме, че концепцията на администрацията е да поеме оптимален размер на дълготраен дълг в размер до 9 500 000 лева, като същият ще бъде погасяван посредством лични бюджетни средства. Предварителният проект е 5 700 000 лева да се употребяват за реорганизация и рационализация на зоокъта за въвеждането на обекта в употреба.

Останалата сума - 3.8 милиона, плюс още 700 000 лв. от лични бюджетни средства и/или средства от държавния бюджет, са предопределени за реорганизация, озеленяване, паркоустройство и благоустройство на Дондуковата градина. 

Предложението за новия заем би трябвало да се разиска на идната сесия на ОбС-Пловдив на 9 февруари.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР