Експерти от Община Русе и Българската федерация по кану-каяк влизат

...
</TD
>Експерти от Община Русе и Българската федерация по кану-каяк влизат
Коментари Харесай

Русе се подготвя за домакинството за световното по кану-каяк

Експерти от Община Русе и Българската федерация по кану-каяк влизат в организационния комитет, подготвящ семейството на Русе за Световната купа по кану-каяк маратон.

Състезанието ще се организира от 2 до 4 юни 2023 г. на гребната база на язовира в село Николово, като се чакат стотици участници от целия свят, оповестиха от Общината.

" С всички наши дейности към подготовката на Световната купа се стремим да подобрим инфраструктурата на гребната ни база и състоянието на лесопарка като цяло “, съобщи кметът Пенчо Милков.

" Лесопарк " Липник “ е обичано място на русенци и фактически може да се трансформира още веднъж в прекрасна база за спорт и отдих “, показа ръководителят на Българската федерация по кану-каяк Николай Бухалов.

Кметът заяви, че към този момент е оповестена публичната поръчка за обособяване на спортни коридори за гребците в язовира - овеховане. Предстои и планиране на велоалея по южния му бряг, която се употребява от треньорите при подготовка и надпревари, както и поправяне на пътя сред Червена вода и Николово.

Ще продължи и премахването на тръстиката във водоема. След като предходната година бе ремонтирана остарялата общинска техника и гребци се включиха непринудено в почистването, общината ще наеме и висококачествена машина.

По решение на спортния министър Весела Лечева на общината бяха отпуснати 270 хиляди лева за ремонт на халетата. Местната администрация ще получи и спомагателни средства от Европейската комисия, защото завоюва план, отдаден на спорта, по стратегия Еразъм+.

Българската федерация по кану-каяк е кандидатствала по стратегия за застраховане на семейства и също чака средства от спортното министерство за образуване на купата.

Освен гребане, кану-каяк маратонът включва изнасяне на кануто или каяка и тичане по портаж - минимум 80 м след всяка обиколка.

В Световната купа по кану-каяк маратон ще се включат юноши, девойки, мъже и дами. Най-късата дисциплинираност е 3,6 км, а най-дългата - 36 км.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР