Двудневно ще бъде тазгодишното издание на русенския Green Rock Fest.

...
</TD
>Двудневно ще бъде тазгодишното издание на русенския Green Rock Fest.
Коментари Харесай

Ето кога започва тазгодишното издание на русенския Green Rock Fest

Двудневно ще бъде тазгодишното издание на русенския Green Rock Fest. Фестивалът ще се организира на 10 и 11 септември от 18 ч. на площад " Свобода “, пред постройката на Община Русе.

През първата вечер на сцената ще се изявят младежките групи " Абстракт “ от Тутракан, " Imbecile “ от София, русенските " Slipstream “ и " Fizzy Grapes “. Специален посетител е именитата група Фактор, с която ще приключи концертът.

Втората вечер ще бъде открита от тийн бандата " Графит “ от Силистра, ръководена от рок музиканта Иван Неделчев.

Ще се изявят и двете новосъздадени групи в границите на плана " Green Rock Fest Incubator “, който беше подсилен от Национaлен фонд " Култура “. Идеята е да се съберат младежи от цяла България и след селекция да се оформят две рок групи.

В началото на месец май 12 гения бяха определени и започнаха работа. Те бяха направлявани от ментори посредством онлайн обучителна платформа и имаха опцията да се срещнат с известни представители на рок жанра, които им споделиха опита си. Така бяха основани групите " Unity “ и " Distracted “, в които свирят музиканти от Русе, София, Варна, Кюстендил, Нови пазар и Дупница. Дебютът им ще е на 11 септември на сцената на Green Rock Fest.

Фестивалът ще приключи с концерт на група " Кикимора “ на световноизвестния китарист Николо Коцев, дружно със звездата Дуги Уайт – шотландски рок артист, взел участие в Рейнбоу, Райзинг форс на Ингви Малмстийн и сегашен вокал на Алкатраз. Певецът ще дойде незабавно след турнето на Алкатраз.

Green Rock Fest е основан през 2009 година, с цел да даде късмет на юношески рок групи да се изявят пред необятна аудитория, да намерят нови другари и да свирят на една сцена с огромни музиканти.

Събитието се реализира по самодейност на съдружие " Грийн рок фест “ – Русе с финансовата поддръжка на Община Русе, Общинска фондация " Русе – град на свободния дух “ и със съдействието на MG Travel, Witte Automotive, ВиК- Русе, " Експрес Сервиз “ ООД, " Мегахим “ АД, УМБАЛ " Медика “, Хускварна, " Нетуъркс България “ ЕООД, " Престиж-92 “ ЕООД, " Проксима-3 “ ЕООД,  " Скални материали “ АД, " Строител “ ООД, “Атанасов и Ко " ООД,  Ротари клуб Русе.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР