Четири физкултурни салона трябваше да се изградят в Пловдив според

...
</TD
>Четири физкултурни салона трябваше да се изградят в Пловдив според
Коментари Харесай

Стефан Шилев: Правителството на Промяната провали изграждането на физкултурни салони в Пловдив

Четири физкултурни салона трябваше да се изградят в Пловдив съгласно Решение на Министерски съвет с министър председател от 2019 – в СУ " Свети Седмочисленици “, СУ " Софроний Врачански “, ОУ " Душо Хаджидеков “ и СУ " Найден Геров ".

Средствата са отпуснати още същата година, а в допълнение са извършени процедури и има определен реализатор още през 2021 година

Нито един от тези салони обаче не е издигнат по времето на четворната коалиция с присъединяване на ПП-ДБ. Министерството на младежта и спорта тогава пренасочва средствата за други цели, напомни доцент – четвърти в кандидатската листа на ГЕРБ-СДС в Пловдив.

Спортът и физическата интензивност на децата е в основата на естественото им развиване, на контролиране на тежестта, на отклонение от екраните на телефоните и като цяло на здравословното им развиване. Осъзнавайки тези постулати, последното държавно управление на ГЕРБ модернизира изцяло над 500 просветителни институции и влага в обособени детайли на физическата среда във всички останали. Финансирахме градежа на 12 нови учебни заведения и надстрояване на други 44.

" Инвестирахме в ремонта и оборудването на физкултурни салони, спортни площадки, училищен общежития, класни стаи и кабинети, основаването налична архитектурна среда ", изброи доцент Шилев.

Той добави, че измежду целите в програмата на ГЕРБ са вложенията в просветителна инфраструктура посредством построяването на 10 нови учебни заведения в най-големите градове и надстрояването на други 50 учебни заведения за прекосяване към едносменен режим, обновяването на най-малко една спортна площадка във всяко учебно заведение, градеж на физкултурни салони в 100 учебни заведения (25 годишно), създаване на площадки за сигурност на придвижването по пътищата в 500 учебни заведения и детски градини, основаване на нужната налична архитектурна среда на всички места, където е нужна. Ще бъде осъществена и стратегия за съвременно обзавеждане и съоръжение на класни стаи и кабинети.

" Заедно с това ще удвоим студентските и ученическите стипендии и ще увеличим двойно поддръжката за българските неделни учебни заведения в чужбина.

Това е единствено една дребна част от грижата ни за образованието и просветителната инфраструктура в страната и в Пловдив. Доказали сме, че изпълняваме обещанията си ", безапелационен е.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР