6913 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената

...
</TD
>6913 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената
Коментари Харесай

11 водачи са хванати зад волана след употребили алкохол за изминалия ден

6913 моторни транспортни средства са тествани в границите на разпоредената профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата. Това оповестяват от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Извършен е надзор на 9182 водачи и пасажери. Съставени са 1824 фиша и 435 акта за открити административни нарушавания. Акцент в акцията е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на МПС от неправоспособни водачи.

В рамките на миналия ден са открити общо 11 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол – 7 от тях са карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 4 - с над 1,2 на 1000, а един, спрян за инспекция, е отказал да бъде тестван. Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат 9 души, а петима, спрени за инспекция, са отказали да бъдат тествани.

От систематизираните данни: по метода " линеен надзор “ са тествани 945 МПС и 1121 водачи и пътници; за открити нарушавания са формирани 305 фиша и 65 АУАН. Установени са 2 водачи, седнали зад кормилото след приложимост на алкохол над 1,2 промила, и трима - да карат под влияние на наркотични субстанции или техни аналози.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР