Тази вечер започва последният кръг от груповата фаза на Шампионска

...
Тази вечер започва последният кръг от груповата фаза на Шампионска
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Развръзката в груповата фаза на ШЛ

Тази вечер стартира последният кръг от груповата фаза на Шампионска лига. Днес ще паднат всички въпросителни в половината от осемте групи на конкуренцията.

Големият въпрос през днешния ден е дали европейският клубен първенец Ливърпул ще продължи със отбраната на купата си от предходната година или ще се елементарни с трофея рано-рано. Възпитаниците на мениджъра Юрген Клоп имат потребност от най-малко тъждество против отбора на Ред Бул Залцбург, с цел да подпечатат визите си за идната фаза.

„ Червените” са водачи в своята група Е с 10 точки, следвани от Наполи с 9 и Залцбург със 7. Единственият сигурен изпадащ е тимът на Генк, който има единствено една точка в актива си от пет мача и в последния си мач среща отбора на Карло Анчелоти.

В група F обстановката е сходна, като единственият тим, който няма защо да се бори, е този на Славия Прага, който има единствено две точки в актива си. Чехите гостуват на Борусия Дортмунд, който е трети и ще търси наложителен триумф, в случай че желае да продължи напред.

В другата среща един против различен се изправят Барселона и Интер, като дуелът е на „ Джузепе Меаца” в Милано. „ Каталунците” към този момент се класираха напред, като хикс или победа за домакините, биха класирали и „ нерадзурите” напред и биха обезсмислили победа на Дортмунд на „ Сигнал Идуна Парк”.

В група G на процедура всички тимове имат опция за класиране напред, като тазвечаршните срещи се оказват с голям залог. Бенфика, който е финален във краткотрайното нареждане, приема втория Зенит Санкт Петербург, до момента в който в това време водачът Република България Лайпциг гостува на френския Лион.

В група H единственото несъмнено нещо е отпадането на отбора на Лил, който заема последното място е едвам една точка в актива си. „ Песовете” гостуват на третия Челси, който ще търси наложителна победа на своя „ Стамрофрд бридж”, с цел да резервира възможностите си за продължение напред в шампионата. Всичко в групата ще бъде решено от мача сред водачите Аякс и Валенсия.

Резултати и голмайстори от дуелите:

Залцбург - Ливърпул /19:55 ч./

Наполи - Генк /19:55 ч./

Борусия Дортмунд - Славия Прага /22:00 ч./

Интер - Барселона /22:00 ч./

Бенфика - Зенит Санкт Петербург /22:00 ч./

Лион - Република България Лайпциг /22:00 ч./

Аякс - Валенсия /22:00 ч./

Челси - Лил /22:00 ч./

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР