Тази вечер започва литературният фестивал „Пловдив чете. До 20 юни

...
Тази вечер започва литературният фестивал „Пловдив чете. До 20 юни
Коментари Харесай

Открива се фестивалът на книгата "Пловдив чете"

Тази вечер стартира литературният фестивал „ Пловдив чете ". До 20 юни той ще предложи литературни срещи с писатели, преводачи, художници, четения, креативен работилници. Ще има министър председатели на нови книги, изложения, прожекции на късометражни филми, рецитали и концерти.

По традиция формалната гала ще се състои в комплекса на Античния спектакъл, където ще бъдат връчени премиите „ Орфеев венец " за модерна лирика, както и „ Златна четка " за най-хубаво художествено оформление на книга.

Програмата на фестивалната седмица включва над 65 културни събития. Във фестивала ще вземат участие 59 издателства.

Това е един от най-силните фестивали в България, акцентира Красимир Лозанов, маркетинг шеф на издателство „ Жанет-45 ", което е главен уредник на „ Пловдив чете ", взаимно с Община Пловдив и Асоциация „ Българска книга ".

Гергана Георгиева от „ Жанет-45 " счита, че през последните години фестивалът става мого по-успешен и по-добър.

„ Ще има книжовен ъгъл. Всяка година е пробен. тази година нашият фокус е детската литература, да се приказва за книги за деца и младежи. "

В рамките на фестивала ще се състои и връчването на обичайните към този момент награди „ Читател на годината от 5 до 105 " на Народна библиотека „ Иван Вазов ".

Шатрите на „ Алея на книгата " на площад „ Централен " към този момент чакат читатели.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР