Тази вечер врачани блокираха за кратко едното платно на главен

...
Тази вечер врачани блокираха за кратко едното платно на главен
Коментари Харесай

Протестиращи против тежкото състояние на врачанската болница блокираха за кратко част от път Е 79

Тази вечер врачани блокираха за малко едното платно на основен път Е 79  на входа на Враца от към Мездра . Поводът за прекъсване на придвижването бе следващият митинг против тежкото положение на врачанската болница.

„ Ние не се борим единствено за нашата болница, а за цялостна смяна в системата на опазването на здравето в България . Искаме такова опазване на здравето, каквото ни подсигурява Конституцията “, сподели Искрен Дилов, който е измежду уредниците на митинга.



Първото искане н
а протестиращите е всички държавни и общински лечебни заведения от търговски сдружения да бъдат пререгистрирани в лечебни заведения, които да бъдат финансирани от страната и пререгистрацията да стартира незабавно . Всичките им претенции към институциите са обединени в шест точки.
 митинг Враца Дарик Враца
Те ще бъдат показани и при предстоящата с реща на протестиращите с президента. От Румен Радев те ще изискат да сезира Конституционния съд за неспазване на Върховния закон в областта на опазването на здравето.-->

В днешния митинг се включиха над 100 автомобила, които за близо половин час затрудниха придвижването и в двете ленти на интернационалния път Е 79 на входа на Враца. Протестиращите оповестиха, че демонстрацията на неодобрение е генерална подготовка за цялостното блокиране на пътя, което ще създадат на 1 и 2 юни, когато се чака във Враца да дойдат публични лица за Ботевите тържества, в случай че дотогава не се вземат ограничения.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР