Тази вечер във Велико Търново бе кулминацията на честванията по

...
Тази вечер във Велико Търново бе кулминацията на честванията по
Коментари Харесай

С тържествена заря-проверка във Велико Търново приключиха честванията за Деня на НезависимосттаТази вечер във Велико Търново бе кулминационната точка на честванията по случай Деня на Независимостта.

Хиляди жители се събраха довечера на площад " Цар Асен Първи " за тържествената заря-проверка за 115-ата годишнина от оповестяването на Независимостта на България.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов напомни, че посланията на независимостта са суверенитет и национално обединяване, а независимостта е урок, в който би трябвало да  вникнем.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков уточни, че независимостта е въпрос на почитание към самите нас и акцентира, че това право би трябвало да се отстоява.

Пред събралото се голям брой Желязков съобщи:

" В този ден, когато се усещаме горди от това, че сме съумели да изковем своята самостоятелност през всичките компликации, през всичките бранни полета, където са оставени косите на нашите герои, можем да си пожелаем единствено да пазим своята самостоятелност с цената на мира и да бъдем почтени за заветите, които са ни оставили ".Тържествата във Велико Търново за 115-ата годишнина от оповестяването на Независимостта приключиха с празнична заря и спектакъла " Звук и светлина ".
 Снимки: Българска телеграфна агенция
По обявата работи: Явор Римски
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg