Тази вечер в ще отпътуваме до италианския остров Сардиния. Там

...
Тази вечер в ще отпътуваме до италианския остров Сардиния. Там
Коментари Харесай

Тази вечер в Европейци: Как остатъци от грозде се превръщат в козметика?

Тази вечер в ще отпътуваме до италианския остров Сардиния. Там имат вяра в максимата: " всичко използваме, нищо не губим ". Така трансформират остатъците от грозде след винопроизводството в козметика и здравословни храни.

За смисъла на кръговата стопанска система и зеленото бъдеще - описват Милена Кирова и Станислав Ангелов.

" Страстта ми към лозята и виновността беше предадена от татко ми. Като сътворявам вино, придвижвам ароматите, облика и цветовете на нашата земя на всички места по света ", споделя винопроизводителят Мариано Муро.

Неговата земя е италианският остров Сардиния. Професия по рождение, предопределение, избор или и трите? Мариано не познава съмнението. Останал е обвързван със земята и лозята.

" Когато произвеждаш вино, ти произвеждаш също и доста боклуци, тонове боклуци и е доста мъчно за фирмите да ги ръководят ", споделя Мария Летиция Манка - учител в Департамента по просвета за живота и околната среда към Университета на Каляри.



И планетата си има своите спасители в бели престилки - учените. Те се грижат за здравето на природата.

" Това са отпадъците от грозде, само че те не са отпадък, тъй като отсам стартира нов живот. В остатъците има антиоксиданти и полифеноли. Полифенолите са най-много в кожата на гроздето. Нея я използваме за кремове, сапуни и за козметика ", изясни Алба Ломбраня - откривател в Университета в Каляри.

Европа е забелязала тази формула и я е оценила с 2,6 милиона евро за план, обединил бизнеса и науката.

Целия епизод вижте довечера от 20:30 часа, незабавно след централните вести!
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР