Тази вечер в Русе ще бъде открито 60-ото издание на

...
Тази вечер в Русе ще бъде открито 60-ото издание на
Коментари Харесай

В Русе се открива 60-ото издание на фестивала „Мартенски музикални дни“

Тази вечер в Русе ще бъде намерено 60-ото издание на Международния фестивал „ Мартенски музикални дни “.

В първия фестивален ден публиката ще чуе осъществяванията на Русенската филхармония под диригентството и дебютиращият в България млад виолончелист Орелиен Паскал.

От през днешния ден до 3 октомври Русе ще бъде столица на класическата музика. В рамките на фестивала „ Мартенски музикални дни “, отлаган четири пъти поради пандемията от корона вирус, ще бъдат показани изложения, просветителни концерти, ансамблови осъществявания, оперни спектакли и джаз концерти.

Над 450 участници от България и чужбина ще покажат пред аудитория своите осъществявания, като за част от тях това ще е дебют на фестивална сцена въобще. Такъв е и тазвечершният солист Орелиен Паскал, който дружно с Русенска филхармония ще открие фестивала с концерт №1 за виолончело на Шостакович, неизпълняван до момента в България.

„ Една извънредно забавна персона е това момче. Лауреат е на един от най-големите интернационалните състезания – „ Кралица Елизабет “ в Брюксел. Орелиен Паскал - запомнете това име. Той има огромно бъдеще, а е единствено на 22 години “, сподели шефът на фестивала Ива Чавдарова.

Тя изясни, че в концертните зали ще бъдат спазвани всички противоепидемични ограничения.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР